Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Orbán: humanitárius segítséget biztosítunk, de fegyvereket nem szállíthatnak Magyarországon keresztül

Orbán Viktor ismételten közzétett egy videót, melyben elismételte korábbi álláspontját, és azt is, hogy nem szállíthatnak fegyvereket Magyarországon keresztül.

...svg content...A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának, az MTVA óbudai gyártóbázisán 2022. február 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

„Háborús helyzetben vagyunk, ilyenkor nyugalomra van szükség”

– jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök hétfőn tett közzé egy újabb videót hivatalos Facebook- oldalán, melyben megosztotta, reggel is ülésezett a nemzetbiztonsági operatív törzs, melynek során áttekintették az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Kiemelte, hogy a magyar emberek érdeke, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból, ezért Magyarország nem küld sem fegyvert, sem katonákat a háborús övezetbe. Arról is beszámolt, hogy dönteniük kellett, hogy átengednek-e fegyverszállítmányokat a magyar-ukrán határon.

Közölte, „úgy döntöttünk, hogy nem engedünk át ilyen szállítmányokat”, azért, mert Kárpátalján magyarok élnek „és egyetlen olyan lépést sem támogathatunk, amely veszélyeztetheti az ő biztonságukat”.

„Természetesen humanitárius segítséget biztosítunk”, tette hozzá, hangsúlyozva, hogy vasárnap és hétfőn is érkeztek magyar segélyszállítmányok Ukrajnába, „az onnan érkező menekülők ellátásáról pedig folyamatosan gondoskodunk”.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.