Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Minden nyugdíjashoz megérkezett a tizenharmadik havi nyugdíj

Már minden nyugdíjashoz megérkezett a 13. havi nyugdíj – közölte Zsigó Róbert parlamenti államtitkár.

Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Zsigó Róbert a videóban kiemelte: a 13. havi nyugdíj kifizetését a gazdasági növekedés tette lehetővé, amely a sikeres gazdaságpolitikának köszönhetően a koronavírus-járvány ellenére is rekordot döntött.

A kormány a 13. havi nyugdíj mellett már négyszer nyugdíjprémiumot is tudott fizetni – tette hozzá. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Beszélt arról is, hogy a magyar nyugdíjasok megélhetését emellett jelentősen segíti a rezsicsökkentés: míg Európa más országaiban 50-60 százalékkal emelkedtek a rezsidíjak, a magyar nyugdíjasokat máig védi a rezsicsökkentés. Anélkül havi akár több tízezer forinttal többet fizetnének – fűzte hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: a nemzeti kormány a gazdaság növekedéséből egyre több pénzt fizet az időseknek is, és fenntartja a rezsicsökkentést.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott, hogy a baloldal mindig becsapta az időseket: „a 2006-os kampányban Gyurcsány Ferenc fűt-fát megígért az időseknek, aztán a választás után jött a feketeleves”. A baloldal elvett egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelte a gáz, duplájára az áram árát, valamint bevezette a vizitdíjat és a kórházi napidíjat – mondta.

Szerinte a baloldal most is ugyanezt tervezi. „A miniszterelnök-jelöltjük már elárulta a valódi programjukat: ostobaságnak nevezte a 13. havi nyugdíjat, megmondta, hogy nem fogják fenntartani a rezsicsökkentést, és fizetős egészségügyet akarnak bevezetni.”

„Április 3-án védjük meg az időseket is, ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak!” – zárta szavait a politikus.

(MTI)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.