Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,59 Ft
Euró
397,78 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
66,640 $

Oroszország a halálbüntetés visszaállítását mérlegeli

Az Európai Tanács közös politikája már nem köti meg Putyin kezét.

...svg content...Fotó: Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök beszámol a kormány éves munkájáról egyenes adásban a moszkvai Osztankino gyártótelep egyik tévéstúdiójában 2019. december 5-én. MTI/EPA/Dmitrij Asztahov
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az Európai Tanács Miniszteri Bizottsága pénteken úgy döntött, felfüggeszti az Orosz Föderáció képviseleti jogát két testületében, a Miniszteri Bizottságban és a Parlementi Közgyűlésben. Az orosz hatóság negatívan reagált a szankciókra, ugyanakkor az előnyeit is meglátta – számolt be a Pravda.

„(A tagság felfüggesztése) jó lehetőség számos fontos intézmény visszaállítására, hogy megakadályozzuk a különösen súlyos bűncselekményeket az országban – például a halálbüntetésé”

– közölte Dmitrij Medvegyev beszédében.

Hozzátette, a halálbüntetés a legveszélyesebb bűnözök számára lenne kiszabható; nem mehetünk el azonban amellett, hogy Oroszország igazságszolgáltatása megkérdőjelezhető, rengetegen kerülnek ugyanis börtönbe politikai okokból, mert a Putyin-rezsim útjában állnak.

Kiderült, mi jelenleg Magyar Péter legnagyobb kihívása, várja az emberek döntését

Magyar Pétert egyre többen igyekeznek meggyőzni arról, hogy vállaljon munkát az Európai Parlamentben, és most pontosan erről kérdezi meg az embereket.

Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

Az eredmények alapján Magyarék szavazóinak fele 40 év alatti, Orbánék és Gyurcsányék táborának közel kétharmada 50 évesnél idősebb.

Gyerekekkel teli busz ütközött össze egy kamionnal Romániában, sokan megsérültek

Összesen 57 ukrán állampolgár utazott a buszon, köztük 42 kiskorú személlyel, akik hétfőre virradó éjszaka ütköztek össze egy kamionnal Tariverde és Baia között.