Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
457,34 Ft
Bitcoin
68,020 $

Tiltakozásra szólította fel az oroszokat egy moszkvai aktivista, azonnal letartóztatták

Az oroszok Nyomozó Bizottsága figyelmeztette a polgárokat, hogy ne vegyenek részt hasonló megmozdulásokon.

...svg content...MTI/EPA/MAXIM SHIPENKOV
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Marina Litvinovics orosz emberi jogi aktivistát február 24-én vette őrizetbe a moszkvai rendőrség, nem sokkal azután, hogy nyilvánosan felszólította az oroszokat, hogy tiltakozzanak Ukrajna lerohanása ellen.

„Arra kérem önöket, hogy ma este 7 órakor menjenek ki városaik központi tereire, és egyértelműsítsék, hogy mi, Oroszország népe ellenezzük a Putyin által elindított háborút” – mondta a Facebookon közzétett videóbejegyzésében Litvinovics. Soron kívül A Real Madrid nagy bejelentést tett a Bajnokok Ligája megnyerését követően

Litvinovics Telegram csatornáján számolt be arról, hogy a rendőrök a lakása előtt vártak rá, majd őrizetbe is vették – tájékoztatott a Radio Free Europe.

Habár az orosz hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy az engedély nélküli tüntetések résztvevői felelősségvonásra számíthatnak, több orosz nagyvárosban, így Omszkban, Habarovszkban, Irkutszkban, Novoszibirszkben, Asztrahánban és Szaratovban is felemelték hangukat az aktivisták.

A szomszédos országok közül Kazahsztánban, azon belül is Almatiban több tiltakozót is őrizetbe vettek, akik az orosz konzulátus előtt gyűltek össze az ukrajnai háborút elítélve. Kirgizisztánban szintén az orosz nagykövetség előtt alakult ki kisebb demonstráció.

Már megint balhé volt a BL-döntő előtt, több mint 50 ember letartóztatásra került

A Real Madrid győzelmével záruló BL-döntő előtt komoly összetűzés alakult ki a szurkolók és a rendfenntartók között.

Videón Messi szenzációs találata és Suarez hihetetlen öngólja az Inter Miami meccséről

David Beckham megint csak foghatta a fejét, mert három elkerülhető gólt kapott az Inter Miami hazai pályán, ráadásul Saurez a saját kapujába is betalált egy érthetetlen fejest követően.

Újabb magyar sportoló lesz ott az olimpián

Senánszky Petra 50 méter gyorson országos csúcsot ért el és teljesítette az olimpiai szintet a Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásán.