Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
457,34 Ft
Bitcoin
67,907 $

Lezuhant az amerikai haditengerészet helikoptere, négyen hunytak el

Megerősítette az amerikai haditengerészet, hogy a Hawaii-hoz tartozó Kauai szigetén történt helikopterszerencsétlenségben négy ember vesztette életét.

...svg content...Fotó: Illusztráció/Twenty20
Észak-Amerika

Nagy Noel

Szerkesztő

Helyi idő szerint délelőtt 10 óra környékén zuhant le a haditengerészet helikoptere, amely az első információk szerint egy Sikorsky S-61N típusú gép volt – írja a Sputnik News. A balesetet senki nem élte túl a fedélzeten, amelynek okának vizsgálatát hivatalosan is megkezdték.

A helikopter az amerikai hadsereghez tartozó Csendes-óceáni Rakétatesztelő Terepen csapódott be, egyelőre ismeretlen okokból. Nem erősítették meg a hatóságokat, hogy a katonaság egyik szerződéses vállalkozójához tartoztak a halálos áldozatok, vagy a hadsereg hivatásos emberei voltak. Soron kívül Fotókon Orbán Viktor beszéde az óriási tömeg előtt a Békemeneten a Margitszigeten

A Sikorsky S-61N-eket főként 1959 és 1980 között gyártotta egy Connecticutban található hadiipari vállalat, amelyet még 2015-ben vásárolt fel a Lockheed Martin, amely a legfejlettebb amerikai katonai technológiák gyártójaként vált ismertté.

Az S-61N-ek különböző verzióit az amerikai hadsereg minden részlege használta valamire, különösen nagy előnye ugyanis a helikopternek, hogy jelentős mennyiségben tud vizet szállítani, így akár tűzoltásra is alkalmas.

Kauai szigetén gyakran szoktak hadgyakorlatozni az amerikai katonák, főleg a védelmi jellegű rakéták tesztje folyik itt. Ez a második legidősebb és negyedik legnagyobb szigete Hawaii államnak, amelynek egyes részei sűrű esőerdővel borítottak.

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája döntőjét a Dortmund ellen

A Dortmund előtt nem egy nagy lehetőség adódott a Bajnokok Ligája döntőjében, amit végül a Real Madrid nyert meg.