Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,59 Ft
Euró
397,78 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
66,640 $

Putyin hivatalos beszédében ismerte el a szakadár területek függetlenségét

Oroszország elnöke hosszú szónoklatának végén jelentette be a döntést.

...svg content...Moszkva, 2022. február 21. Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) a nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én. A két önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai szakadár terület - a "Luhanszki Népköztársaság" és a "Donyecki Népköztársaság" - vezetõje korábban függetlenségük elismerésére és katonai együttmûködésre kérte az orosz elnököt. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Putyin hétfő estére időzítette – vélhetően előre rögzített – beszédének közvetítését, melyben kijelentette, hogy Ukrajnát a kommunista Oroszország hozta létre, a kelet-ukrajnai területek pedig „ősi orosz földek”.

Az orosz elnök szerint egy régóta esedékes döntést kellett most meghoznia, amivel elismeri Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét és szuverenitását.

Az államfő arra kérte az orosz Szövetségi Gyűlést, hogy támogassa a döntést, majd foglalja törvénybe a két köztársasággal kötött barátsági és kölcsönös segítségnyújtási szerződéseket. „Ezt a két dokumentumot a lehető leghamarabb elkészítjük és aláírjuk” – hangsúlyozta Putyin.

Az elismerés értelmében az oroszok várhatóan az érintett területekre való bevonulás mellett dönthetnek, ami tovább súlyosbíthatja a fennálló konfliktusokat.

Putyin ezzel szemben továbbra is azt hangoztatta, hogy az oroszok minden erejükkel azon voltak, hogy diplomáciai úton rendezzék a viszályt, azonban a NATO és az USA háborús övezetté alakította Ukrajnát.

Mindeközben Luhanszk és Donyeck utcáin ünneplés tört ki Putyin bejelentését követően.

Kiderült, mi jelenleg Magyar Péter legnagyobb kihívása, várja az emberek döntését

Magyar Pétert egyre többen igyekeznek meggyőzni arról, hogy vállaljon munkát az Európai Parlamentben, és most pontosan erről kérdezi meg az embereket.

Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

Az eredmények alapján Magyarék szavazóinak fele 40 év alatti, Orbánék és Gyurcsányék táborának közel kétharmada 50 évesnél idősebb.

Gyerekekkel teli busz ütközött össze egy kamionnal Romániában, sokan megsérültek

Összesen 57 ukrán állampolgár utazott a buszon, köztük 42 kiskorú személlyel, akik hétfőre virradó éjszaka ütköztek össze egy kamionnal Tariverde és Baia között.