Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
388,56 Ft
Font
451,54 Ft
Bitcoin
61,692 $

Negatív rekord Japánban, a járvány kezdete óta nem volt annyi áldozata a koronavírusnak, mint most

Japán a járvány kezdete óta valaha jegyzett legmagasabb halálozásról számolt be, egyetlen nap alatt ugyanis 236 ember vesztette életét a fertőzésben.

Fotó: MTI/AP/Komae Hiro
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hivatalos adatok szerint Japánban az év eleje óta napi szinten több mint 100 haláleset történt, habár főként az idősebbek és a krónikus betegek körében. A hatodik hullámban azonban már az omikron lett a domináns, melynek köszönhetően a koronavírusos megbetegedések száma meghaladta a 4 milliót.

A hivatalos járványügyi adatok szerint kedden összesen 236 ember vesztette életét a fertőzésben, ezzel pedig 20 759 főre emelkedett a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma. Habár most némi csökkenést tapasztaltak az új esetek számában, szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a halálesetek száma csak tovább növekedhet, miután több idősotthonban is szinte egyszerre robbant be a járvány. Soron kívül Magyar Péter Dobrev Klárának üzent

Shigeru Omi, a kormány koronavírussal foglalkozó albizottságának elnöke ennek kapcsán hétfőn kijelentette, arra kell számítani, hogy a súlyos megbetegedések száma jelentősen növekedni fog, és egy ideig nem is fog alábbhagyni ez a tendencia, ezért mindenkit arra kér, hogy tartsák be a járványügyi intézkedéseket.

A legfrissebb és egyben lesújtó járványügyi adatok csak tovább rontják a közhangulatot Japánban, ugyanis a császári ügynökség a múlt héten bejelentette, hogy a 38 éves Yoko hercegnő torokfájásra panaszkodott, ám később megerősítették, hogy a japán hercegnőnél közepesen súlyos tüdőgyulladás alakult ki, és pozitív tesztet produkált koronavírusra – számolt be a Guardian.

Szentkirályi Alexandra: „Karácsonyék kitiltanák az autók kétharmadát. Ez őrület”

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergelyék arra készülnek, hogy kitiltsák az autók kétharmadát Budapestről.

Eddig nem látott jelenetek Kína elnökének megérkezéséről, Orbán Viktor fogadta

Orbán Viktor és felesége elsőként üdvözölhette Kína elnökét, aki egy óriási különgéppel érkezett meg Magyarországra, Budapestre.

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a NAV pénzügyőrei az M5-ösön (videó)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ismét a megfelelő helyen és időben voltak, aminek köszönhetően illegális eszközöket foglaltak le az M5-ös autópályán.