Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Piacra dobták az első nanoszénszálas DDR5 RAM-ot

Az Aorus 5200 MHz-es memóriája elképesztő teljesítményt ígér.

Aorus
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK
#PC

Azok, akik Intel Alder Lake platformra frissítenek, egészen biztosan örömmel fogadják majd a DDR5-ös RAM-ok egyre bővülő választékát – az Aorus ezen a héten adta ki az eredetileg tavaly októberben bejelentett 5200 MHz-es, 32 GB-os memóriakészletét.

Az Aorus új memóriája réz-alumínium kompozit nanoszénszálas hőelosztóval lett felszerelve, melynek köszönhetően a hűtők nélküli modulhoz képest 7 százalékos hőmérsékletcsökkenés mellett üzemel az eszköz. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ha hihetünk a gyártó leírásának, akkor a réteg segítségével elkerülhetőek a túlhajtási problémák, miközben a maximális hőmérsékleteket könnyedén 70 Celsius-fok alatt lehet tartani.

Elméletben a nanoszén bevonatok a rácsszerkezetben rejlő gyors hővezető képesség miatt a felület masszív növekedése révén plusz hűtést tesznek lehetővé, tehát nem kell tartani a túlhevüléstől.

Az Aorus DDR-5200 32 GB-os szettje a mai naptól kezdve megvásárolható, a hivatalos weboldal szerint 400 dolláros kezdőáron, ami mai árfolyamon átszámítva, adókkal együtt nagyjából 150 ezer forintnak felel meg, így jócskán a zsebünk mélyére kell nyúlnunk, ha a legkorszerűbb technológia birtokosaivá akarunk válni.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.