Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,96 Ft
Euró
388,30 Ft
Font
451,09 Ft
Bitcoin
61,574 $

Szlávik elmondta, miért ne nézzük, hogy hány oltott és oltatlan van most kórházban

Szlávik János a Mokka vendége volt hétfő reggel, és arról is beszélt, miért nem érdemes jelenleg azt nézni, hogy hány oltott és oltatlan ember van kórházban.

Fotó: Ápoló fecskendőt tölt meg a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2022. február 12-én. Februárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni oltást. MTI/Krizsán Csaba
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nagyon úgy tűnik, hogy túl vagyunk az ötödik hullám nehezén, ami meglehetősen gyorsan érte el a csúcspontját, köszönhetően annak, hogy rendkívül gyorsan képes terjedni. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, mert lehetnek még újabb hullámok, és továbbra is sok az oltatlan.

Szlávik a TV2-nek adott interjújában beszélt arról, hogy reméli, most már csökkenni fognak a számok. Ez először abban nyilvánulhat meg, hogy kevesebb lesz az új fertőzött, és szép lassan kevesebben is kerülnek kórházba.

„Én bízom benne, hogy most már csökkenni fognak a számok. Ez azt jelenti, hogy a kórházban ápolt esetek száma, sajnos az intenzíven lévők száma, és a halottak száma lassabban követi azért a járvány csúcsát.”

„Mindenhol meg lehet figyelni, hiszen ha valaki fertőzöttek kórházba kerül, akkor időnként több hetet tölt el ott. Az egészségügyön egyelőre marad a nyomás.” – tette hozzá Szlávik a válaszában.

Rusvai: biztosan lesz következő hullám

„Nagyon sok idős beteg van kórházban, a fiatalok jellemzően enyhébb tünetekkel, jobban vészelik át a betegséget, viszont az idősek között nagyon sok olyan van, aki nem a koronavírus-fertőzés miatt van kórházban, hanem azért, mert ön magában hordozza a vírust.”

Ezért nem jó nézni, hogy most hány oltott és hány oltatlan van kórházban, hiszen, ha valakiről kiderül, hogy vírushordozó, akkor koronával foglalkozó osztályokra helyezik őt, ugyanakkor nem a koronavírus okozza a panaszaikat.”

Joáv Galant védelmi miniszter Izrael "ellenségeinek és barátainak" üzent

Az izraeli védelmi miniszter kijelentette, országa mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje háborús céljait Gázában.