Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,291 $

Ha ezeket eszed, akár tíz évvel is tovább élhetsz

Vannak bizonyos élelmiszerek, amelyek bizonyítottan hozzájárulnak az idősödés kitolásához, és képesek meghosszabbítani az élettartamot.

...svg content...Twenty20
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A ScienceAlert tudományos hírportálon megjelent beszámoló alapján a középkorú felnőtteknél az egészséges táplálkozás akár 6-7 évvel, míg fiatalabb felnőttek esetében akár 10 évvel is kitolhatja az élettartamot.

Rengeteg tudományos tényezőt figyelembe véve megalkották a tökéletes diétát: az optimális táplálkozás több hüvelyes zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát és magvakat tartalmaz, míg a vörös és feldolgozott húsokból kevesebbet.

Természetesen nem mindig egyszerű áttérni erre az étrendre, azért megvizsgálták annak a lehetőségét is, hogy miként működhetne az 50-50 százalékos megoldás, keverve a hagyományos diétát az egészséges táplálkozással.

Kimutatták, hogy ebben az esetben a 20 éves nőknél közel 6, míg a férfiaknál 7 évvel nőne meg az élettartam, így bármelyik módszert is választjuk, garantált a siker – már ha közben nem feledkezünk meg arról sem, hogy evés során azért nem árt testtömeg indexünket is kordában tartani.