Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,305 $

A vertikális gazdálkodásé lehet a jövő: magyar ötletre figyelt fel az ENSZ

Az élelmezésbiztonság növelése a cél, az ENSZ főtanácsadója kiemelte a kezdeményezés fontosságát.

...svg content...Fotó: Twenty20
Greenbox

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

David Nabarro, az ENSZ főtanácsadója kétoldalú megbeszélésre invitálta az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Bencsik Dávidot.

A megbeszélés egyik lényegi pontja annak a vertikális gazdálkodási koncepciónak a bemutatása volt, mely jelentősen növelheti az élelmezésbiztonságot, különösképp a szélsőséges éghajlattal sújtott országokban – írta az Agroinform Soron kívül Hajóbaleset történt Verőcénél, többen meghaltak és eltűntek

A függőleges növényfarm lényegében a beltéri mezőgazdálkodást jelenti, amelynek során termőtalaj nélkül, mesterséges megvilágítás alkalmazásával termesztenek úgynevezett mikrozöldségeket, kisebb salátafajtákat, valamint palántákat, napszaktól és időjárástól függetlenül.

A tavaly a Tunsgram által megvalósított, ITM által is támogatott vertikális farm mintegy 150 négyzetméteren teszi lehetővé az újfajta gazdálkodási formát. A Közép-Európában egyedülálló létesítmény célja a kutatás-fejlesztés, illetve hogy a megoldást népszerűsítsék a termelők között.

A Tungsram beltéri termesztéshez alkalmazható lámpáival már folynak a kísérletek, lényeges részlet továbbá, hogy a vertikális farmoknál a termesztés során nem alkalmaznak sem növényvédő szereket, sem pedig génmódosítást, illetve zárt technolóiga révén a kórokozók sem veszélyeztetik a termést.

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.

Ezekkel a gólokkal lett második a Paks a Ferencváros mögött (videó)

A Kisvárdát fogadta a Paks, és ugyan a csapat az elmúlt időszakban igen rossz formát mutatott, győzelemmel és ezüstéremmel zárta az NB1-es szezont.