Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,818 $

A kétfaktoros hitelesítés bevezetése óta felére csökkent a feltört Google-fiókok száma

Úgy tűnik, hogy a Google döntése, miszerint a felhasználókat a lehető legnagyobb biztonságra ösztönzik, kifejezetten sikeres volt.

...svg content...Forrás: Google
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A kétfaktoros hitelesítés alapértelmezett bevezetése óta a felére csökkent a feltört Google-fiókok száma, ez az eredmény pedig egyértelműen mutatja, hogy a kezdeményezés sikeres volt, és a felhasználók is egyre tudatosabban kezelik fiókjaikat.

A Google még tavaly októberben jelentette be, hogy 150 millió olyan Google-felhasználó számára tervezi bevezetni az alapértelmezett kétfaktoros hitelesítést, akik jelenleg nem használják ezt a szolgáltatást – eme intézkedés 2 millió YouTube-felhasználót is érintett. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Forrás Google

A Google nemrég közzétett egy elemzést, melyből kiderült, hogy a kétfaktoros hitelesítés alapértelmezett bevezetése óta mintegy 50 százalékos csökkenést tapasztaltak a feltört fiókok esetében. A kétfaktoros hitelesítés, vagy ahogyan a Google nevezi, kétlépcsős azonosítás a biztonsági stratégia egyik alappillére, ugyanis jelentősen növeli a fiókok biztonságát – habár a bevezetés előtt erős kritika érte.

Még 2018-ban a Google egyik mérnöke felvetette, hogy az aktív Gmail-fiókok több mint 90 százaléka egyáltalán nem használja a kétfaktoros hitelesítést, ami komoly kérdéseket vet fel, ezért érdemes lenne átgondolni, hogy a jövőben ha nem is kötelezővé, de tegyék alapértelmezetté a funkciót – írja a Verge.

A Google pedig azóta jó úton halad afelé, hogy a lehető legtöbb felhasználó számára biztosítsa az alapértelmezett funkciót, és egyes tartalomgyártó felhasználók számára, például a YouTube-on már kötelező jelleggel be is vezették.

A vállalat nemrég úgy nyilatkozott, habár a lehetőség adott, a legtöbb ember valamiért fél tőle, vagy egyszerűen csak nem értik, hogy miért van szükség erre a biztonsági funkcióra. A legtöbben attól tartanak, hogy helytelen adatokat adnak meg figyelmetlenségből, melynek okán könnyedén kizárhatják magukat saját fiókjukból.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.