Többé nem kell jelszó a Microsoft-fiókba való bejelentkezéshez

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 16. - 15:30

Elfelejthetjük a jövőben a jelszavak okozta mizériát, ugyanis hamarosan az Authenticator applikáció segítségével, Windows Hellóval vagy SMS-kóddal is bejelentkezhetünk Microsoft-fiókunkba.

A Microsoft szerint a jelszavak eltávolításával sokkal biztonságosabbá válhatnak személyes adataink, hiszen olyan kétfaktoros hitelesítési rendszert alkottak meg, melynek révén garantáltan csak saját magunk férhetünk hozzá a virtuális térben tárolt dolgainkhoz.

Jelszókezelő helyett a Microsoft Authenticator alkalmazását, a Windows Hello szolgáltatást, valamint az SMS-ben vagy e-mail kódban kiküldött kódokat választhatjuk, így az olyan appokba, mint például az Outlookba, a OneDrive-ba, de még a Series X/S konzolokba is egyszerűbben léphetünk be – írta az EnGadget portál.

Az újítás a Windows 11 operációs rendszer október 5-i indulásával együtt érkezik, azonban az előző generációs Windows 10-nél ugyanúgy elérhető lesz, ezáltal azoknak sem kell szomorkodniuk, akik esetleg még maradnának a régebbi szoftvernél.

Az Authenticator appot egyébként egy pöccintéssel telepíthetjük okostelefonunkra, legyen szó iPhone-ról vagy androidos eszközről, akármelyik készülékkel használni tudjuk.

Ha mégis inkább maradnánk a hagyományos jelszavaknál, bármikor újraaktiválhatjuk az alkalmazásukat, bár ezt már a redmondi techóriás nem javasolja, hiszen az új módszer sokkal megbízhatóbbnak és átláthatóbbnak tűnik.