Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,73 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,08 Ft
Bitcoin
62,691 $

Földcsuszamlás történt Kolumbiában, legalább tizenegyen meghaltak

Az országban gyakran fordulnak elő hasonló természeti csapások, amelyek a hegyvidéki terep, a heves esőzések és a szakszerűtlenül épített házak miatt következhetnek be.

Fotó: EPA/SANTIAGO GAVIRIA
Dél-Amerika

Czinder Tímea

Szerkesztő

Több otthont is romba döntött kedden egy fölcsuszamlás Kolumbia középső részén, Dowquebradasban, miután heves esőzés hullott a kávétermesztő régióra. A hatóságok közleménye szerint a katasztrófa során legalább 11 ember vesztette életét, 35-en pedig megsérültek, akiket jelenleg kórházban ápolnak.

A Otun folyó áradása miatt több tucat közeli házból is evakuálni kellett a lakókat – számolt be a Times of India. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Kolumbiában gyakran fordulnak elő földcsuszamlások a hegyvidéki terep, a gyakori heves esőzések és a rosszul megépített házak miatt. A legutóbbi hasonló eset Mocoában történt 2017-ben, amikor több mint 320 lakos veszítette életét a szerencsétlenségben.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.