Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,64 Ft
Euró
387,87 Ft
Font
450,39 Ft
Bitcoin
63,078 $

Hivatalosan is leállította az Nvidia az Arm felvásárlását

A zöldek hivatalosan is megerősítették, hogy befejezik az Arm chipgyártó folyamatban lévő felvásárlását, miután az elmúlt másfél évben nem tudták elhárítani a szabályozási akadályokat.

Nvidia
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A bejelentést követően a brit Arm vezérigazgatója lemondott pozíciójáról, helyét Rene Haas vette át – olvasható a Bloomberg beszámolójában.

Az Nvidia szerint nem tudták meggyőzni a szabályozó hatóságokat arról, hogy az üzlet nem befolyásolja az Arm ingyenes licencmodelljét. Még azt is felajánlották, hogy létrehoznak egy különálló szervezetet, ami a chiptervezési licenceket fogja ellenőrizni – ám az igyekezetük nem bizonyult elegendőnek. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

A meghiúsult üzlet eredményeként az Arm jelenlegi tulajdonosának számító SoftBankot 1,25 milliárd dolláros törlesztőrészlettel terhelték, amely miatt tőzsdére vitték a céget annak érdekében, hogy megpróbálják visszaszerezni a sikertelen eladásból adódó pénzösszeg egy részét.

Az Arm újonnan kinevezett vezérigazgatója, Rene Haas elmondta, állandó bizonytalanságban éltek, amely rányomta bélyegét a vállalat mindennapjaira, melynek hatására kénytelenek voltak elbocsátani több száz alkalmazottat is.

Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság több mint négy millió forint bírságot szabott ki a határidőre vissza nem vitt ajánlóívek miatt.