Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

A környezetvédők nem lelkesednek a kormányhivatal levegőminőségi tervéért

A Levegő Munkacsoport szerint a Fővárosi Kormányhivatal levegőminőségi terve nem hoz kellően gyors megoldást a fennálló légszennyezettségi problémák ellen.

...svg content...Fotó: Twenty20
Greenbox

Takács Petra

Szerkesztő

Az Európai Unió Bírósága már elmarasztalta hazánkat amiatt, hogy Budapesten és környékén a légszennyezés rendszeresen túllépi az egészségügyi határértéket, azonban a Levegő Munkacsoport szerint a kormányhivatal levegőminőségi terve nem hoz elég gyors megoldást.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke úgy nyilatkozott a Fővárosi Kormányhivatal programjáról, hogy „részben jókívánságok gyűjteménye, részben pedig olyan intézkedéseknek a felsorolása, amelyekkel rövid idő alatt nem lehet csökkenteni a légszennyezést”. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

Valamint kiemelte, hogy a lakosság egészségének megóvása és a komolyabb bírság elkerülése érdekében egy hatékonyabb levegőminőségi terv elkészítésére és végrehajtására van szükség, hiszen az erre vonatkozó uniós és hazai jogszabály azt írja elő, hogy ahol meghaladja az egészségügyi határértéket a levegő szennyezettsége, ott a lehető legrövidebb idő alatt csökkenteni kell azt.

Több üzletben is szabálytalanságokat találtak az árstoppal kapcsolatban

Meglátása szerint a terv nem foglalkozik az emberek egészségét érintő legsúlyosabb légszennyezési formával, ami a lakossági hulladékégetés, melynek oka elsősorban nem a szegénység, hanem a rossz szemlélet és az ismerethiány. A terv ennek megoldására nem javasol intézkedést, mindössze azt említi, hogy az épületeket korszerűsíteni, szigetelni kell, ami valószínűleg évtizedek alatt valósulhat meg.

Lukács András szerint az első lépés a hatóságok megerősítése lenne, a csoport pedig alacsony kibocsátási övezetek bevezetését, illetve a teherforgalom átszervezését, a környezetkímélő szállítási eszközök szélesebb körű alkalmazását, valamint a parkolási rendszerek átalakítását, a díjak megemelését javasolja – írta az Infostart.

Erre vonatkozóan a Levegő Munkacsoport a Budapest Fejlesztési Központ megbízásából már készített anyagot, amelyet a BFK el is fogadott, ennek ellenére a szakértők javaslatai szinte teljesen hiányoznak a levegőminőségi tervből.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.