Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Értékálló nyugdíjakat ígér az időseknek Márki-Zay Péter

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje legújabb Facebook-bejegyzésében említette meg a nyugdíjjal kapcsolatos terveit.

...svg content...MTI/Mohai Balázs
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Márki-Zay Péter elmondta, kormányra kerülésük esetén értékálló nyugdíjakra számíthatnak az arra jogosultak, egyúttal hozzátette, a nyugdíjasok a gazdasági növekedés eredményéből is részesülhetnek.

Az Orbán-kormány kapkodva próbálja foltozni azt a hatalmas lyukat, amit az infláció ütött a nyugdíjak értékén, a nyugdíjak elégtelen emelése ma sem a bérek, sem az árak emelkedésével nem tartja a lépést. Az idős emberek azt élik meg, hogy napról napra egyre kevesebbet tudnak vásárolni a nyugdíjukból. Az infláció elengedésével a Fidesz-kormány valójában kilopja a pénzt a nyugdíjasok zsebéből. Ma 630 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot sem. Aki úgy gondolja, hogy ebből Magyarországon jelenleg meg lehet élni, az nem volt még boltban vásárolni, nem vett gyógyszert és nem fizet rezsit” – írta. Soron kívül Záporok és zivatarok várhatók pünkösdhétfőn, néhol még jégeső is lehet

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt továbbá közölte, hogy be fogják vezetni a svájci indexálást, ami az infláció mellett figyelembe veszi a keresetek növekedését is. Az alacsony nyugdíjakat pedig fel fogják zárkóztatni – olvasható a bejegyzésben.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.