Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,74 Ft
Euró
385,25 Ft
Font
450,90 Ft
Bitcoin
69,828 $

Ledöbbentek az egészségügyi dolgozók, amikor megkapták a januári béremelésüket

Elégedetlenek a magyar ápolók, ugyanis nem kaptak akkora emelést, mint amennyit a kormány ígért.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Hirtelen frászt kaptam, amikor megláttam a januári bérjegyzéket” – mondta egy mentőápoló, aki eddig hitt annak a januárban közzétett kormányzati táblázatnak, amelyben az ő kategóriájára azt írták, 575 ezer forint lesz a havi bruttó átlagkeresete, ehhez képest túlmunkadíjakkal együtt bruttó 505 ezer forintot kapott kézhez.

A Népszava riportjából kiderült, a szakdolgozók a 21 százalékos emeléssel alapbérként bruttó 40 és 100 ezer forint közötti többletre számíthatnak (képzettségüktől és a munkában eltöltött időtől függően). A pályakezdő orvosok bruttó 138 ezerrel, a legidősebb gyógyítók pedig bruttó 480 ezer forinttal vihetnek többet haza, mint decemberben. Soron kívül Erősödésnek indult a forint szerda reggel

Mindez azt jelenti, hogy az orvos és a szakdolgozói bér között tovább nyílt az olló, de egyéb problémák is okoznak feszültséget az intézményekben.

Arra sincs garancia, hogy a szakdolgozók maradéktalanul megkapják a januártól ígért 21 százalékos alapilletmény emelést, hiszen ezzel egyidejűleg jó néhány helyen megvonják a munkáltatói döntésen alapuló korábbi juttatásokat” – mondta a lap megkeresésére Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Néhány helyen arról kaptak körlevelet a szakdolgozók, hogy a béremeléssel egyidejűleg kevesebb lesz ez a pótlék. Mindennek az az alapja, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság kiadott egy körlevelet az orvosi ügyeleti díjakkal kapcsolatban. Eszerint most felemelték az orvosi ügyeleti díjakat és rögzítették, hogy ahol a 40 százalékos műszakpótlékuk 50 volt, ott azt vegyék vissza.

Szentkirályi szerint Karácsony a Pesti alsó rakpart végleges lezárására készül

Szentkirályi Alexandra megtudta, Karácsony Gergely a Pesti alsó rakpart végleges lezárására készül, aminek számos negatív hatása lehet.

Kollégáját is gyászolja Szijjártó Péter

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is megszólalt az iráni elnök hirtelen halála miatt, aki helikopter-balesetben vesztette életét.