Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,451 $

Nincs visszaút a klímakatasztrófából, már nyolc éve visszafordíthatatlan a helyzet

Klímakutatók szerint a Föld óceánjaiban tapasztalható szélsőséges időjárás-változások már 2014 óta olyan súlyosak, hogy képtelenség visszájára fordítani a folyamatokat.

Twenty20
Greenbox

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A The Guardian cikkéből kiderült, újabb lesújtó bizonyítékot találtak arra, hogy az éghajlati katasztrófa nemcsak hogy a nyakunkon van, hanem lényegében már régóta benne élünk.

A Monterey Bay Aquarium kutatója, Kyle Van Houtan a lap megkeresésére elmondta, a szélsőséges mérőszámok használatával kimutatták, hogy a klímaváltozás korántsem egy olyan dolog, ami valamikor a jövőben bekövetkezhet, sokkal inkább egy történelmi tényről van szó, ami jelenleg is zajlik. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

A szélsőséges éghajlatváltozás itt van, a jelenben, és az óceánban is megtalálható, amely a Földön minden élet alapja” – figyelmeztetett a szakember.

Van Houtan és kollégái az 1920 és 2019 között rögzített hőmérsékleti adatokat vizsgálták, és megállapították, hogy 2015-re jócskán meghaladta az 50 éves rekordot, amit a kutatók rögvest el is neveztek a „vissza nem térés pontjának”.

Az első állatfajok, úgymint a homár- és fésűkagylófélék már megérezték a környezeti nyomást, az Egyesült Államok és Kanada partvidékein élő létformák populációi ugyanis rohamos hanyatlásnak indultak.

A kutatás pusztító képet fest a jövőről, és figyelmeztetésként szolgálhat arra, hogy milyen megpróbáltatások várhatnak az emberiségre az elkövetkező évtizedekben.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.