Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,32 Ft
Euró
395,13 Ft
Font
465,32 Ft
Bitcoin
62,838 $

Oroszország támogatja az USA terrorellenes erőfeszítéseit

A két ország közötti ellenséges viszony tekintetében meglepő fordulat, hogy az orosz fél kész együttműködni minden érdekelt országgal a terrorizmus leküzdésének érdekében.

...svg content...Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést folytat Ebrahim Raiszi iráni elnökkel (a képen nem látható) a moszkvai Kremlben 2022. január 19-én. MTI/AP/Szputnyik/Pavel Bednyakov
Külföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Oroszország kijelentette, támogatja az Egyesült Államok terrorellenes álláspontját, miután az Iszlám Állam (ISIS) egyik vezetőjét megölték egy amerikai rajtaütés során. A kijelentés egy ritka, békítő gesztus Moszkva részről az ukrán helyzet miatt Washingtonnal fennálló feszültség közepette.

„Támogatjuk más országok, köztük az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció tagjainak terrorellenes erőfeszítéseit” – állt a moszkvai külügyminiszter közleményében, ami egyúttal „alapos vizsgálatra” is szólított fel abban az esetben, ha az akciók civil áldozatokat követelnének. Soron kívül Apple-ügy: már rengeteg ügyfelet kártalanítottak

Joe Biden amerikai elnök arról számolt be, a globális terrorveszély megszűnt, miután az Iszlám Állam vezetője felrobbantotta magát és családját egy éjszakai helikopteres rajtaütést követően. Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi halála az ISIS legnagyobb kudarca azóta, hogy elődjét, Abu Bakr al-Bagdadit egy amerikai akció során 2019-ben megölték ugyanabban a szíriai régióban.

Moszkva kijelentette, „kész együttműködni minden érdekelt országgal annak érdekében, hogy közös, hatékony választ adjanak a közös fenyegetésre”. A közlemény szerint Oroszország döntően hozzájárult a szíriai terrorizmus elleni küzdelemhez azzal, hogy a hadsereg Bassár al-Aszad elnököt támogatta a polgárháború során.

Az elmúlt hetekben a feszültség tetőfokára hágott Moszkva és a Nyugat között, miután Washington azzal vádolta meg a Kremlt, hogy Ukrajna megszállását tervezi – számolt be a TRT World.

Gyurcsány Ferenc szerint fantasztikus dolgokat csinált miniszterelnökként, amit elhallgatott az MSZP

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök most épp azt boncolgatta, kik lehettek a felelősei a Fidesz kétharmados győzelmeinek.

Nagy napot ünnepel a Liverpool Szoboszlai Dominik miatt

Egy évvel ezelőtt ezen a napon írta alá a szerződését Liverpoolban Szoboszlai Dominik, aki jelenleg a nyári szünetlét tölti.