Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,991 $

Oroszország súlyos válaszcsapást mér a német médiára

Az orosz külügyminisztérium válaszlépéseket tett a német média ellen, miután megtiltották a Kremlhez ezer szállal kötődő RT németországi csatornájának sugárzását.

...svg content...Fotó: EPA/Pool/Maxim Shemetov
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

A RIA hírügynökség alapján a Reuters arról számolt be, hogy az oroszok már végleges döntést hoztak arról, hogy biztosan „ellencsapást” mérnek a német médiára.

A vita alapját az adta, hogy a német médiahatóság elvette az RT német televíziójának sugárzási jogát arra hivatkozva, hogy nem sugározhatnak szerbiai licenccel Németország területén. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mivel az RT nem szerzett magának német licencet, hanem szerbiaival próbálták megszerezni a sugárzás jogát, ezért a médiahatóság úgy döntött, ezt nem fogja nekik biztosítani.

A döntésre azóta már az orosz külügy is reagált: közleményben közölték, hogy megszüntetik a DW oroszországi irodájának összes munkatársának akkreditációját, valamint leállítják a médium minden adását orosz területen. Hozzátették, hogy ez csupán a német médiavállalatokat érintő intézkedések első lépése – írta meg a Radio Free Europe

A közleményben az is szerepel, hogy kezdeményezik a DW „külföldi ügynökként” való hivatalos megjelölésére irányuló eljárás megindítását, valamint az RT németországi sugárzását betiltó döntésben érintett német tisztviselők Oroszországba történő beutazásának megtiltását.