Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,424 $

Minden idők legjobb autós szimulátora lehet a Gran Turismo 7

A mai napon megrendezett State of Play révén bepillantást nyerhettünk a 25. évfordulóját ünneplő sorozat hamarosan bemutatásra kerülő hetedik epizódjába.

Sony
Konzol/Videójátékok

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A különleges State of Play eseményt a Gran Turismo-széria atyja, egyben a Polyphony Digital stúdió vezére, Jamaucsi Kazunori nyitotta meg, aki egy rendkívül igényes prezentáció keretében nagyjából fél órán át beszélt arról, pontosan mire számíthatunk a játékban.

A Gran Turismo 7 több mint 400 különböző autót kínál majd induláskor, melyekkel összesen 34 helyszínen versenyezhetünk, 90 pályarajzon, így szinte végtelen kombinációban körözhetünk a valódi és kitalált asztafltsíkokon. Fontos megjegyezni, hogy a Polyphony Digital tervei szerint ingyenes DLC-kkel havi szinten frissíteni fogják a kínálatot – ugyanúgy, mint ahogyan azt a Gran Turismo Sport esetében tették. Soron kívül Négy csecsemőt találtak egy fagyasztóban, mégsem emelnek vádat az anya ellen

Az autóimádó paradicsomban játszódó kampányt egy egyszerű kompakt autóval kezdjük, később pedig aszerint fogunk fejlődni, és új gépkocsikat kiváltani, hogy egyre nehezebb ellenfeleket győzünk le.

A térkép közepén található Car Caféban megtekinthetjük az általunk összegyűjtött autókat és versenygépeket, ezenfelül még azokkal a mérnökökkel és dizájnerekkel is beszélgethetünk, akik a járműveket tervezték. A Brand Centralban 2001-nél fiatalabb, vadonatúj verdákat vásárolhatunk, míg lesz egy naponta változó használtautó-kereskedés, illetve egy veteránokat és oldtimereket felvonultató luxusáruház is, ahol begyűjtött krediteinkért cserébe megvehetjük álmaink klasszikus sportkocsijait.

A Gran Turismo 7-ből sem maradhatnak ki a jó öreg jogosítványtesztek és vezetői missziók, melyek során az alapoktól kezdve tanulhatjuk meg, miként érdemes versenypályára gurulnunk.

PS5 konzolon a DualSense kontroller haptikus visszajelzésével úgy érezhetjük majd az aszfaltot, mintha a kormányt fognánk, míg a 3D-s hanghatással párosulva valósághű, már-már hátborzongató élményben lehet részünk, nem beszélve a tűpontosan lemodellezett időjárás-változásról, Jamaucsiék ugyanis még a pocsolyák fokozatos telítődését, a felhők kialakulásának ciklusát, valamint a csillagok mozgását is leszimulálták.

Végül, de nem utolsósorban meg kell említeni a Scape módot is, melynek révén több mint 2 500 helyszínre vihetjük autóinkat, ahol elbűvölő fényképeket készíthetünk róluk – mintha profi fotóst béreltünk volna fel a munkára.

A Gran Turismo 7 azon túl, hogy szemkápráztató, ray tracinggel támogatott grafikával lesz ellátva, vérbeli szimulátorként is megállja majd a helyét, hiszen a GT Sportban megszokott casual és kompetitív multiplayer versenyzés ugyanúgy támogatva van. További jó hír, hogy már csak egy hónapra vagyunk a megjelenéstől, a Polyphony Digital mesterműve ugyanis március 4-én debütál PS4 és PS5 konzolokon.