Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Rengeteg szakember hiányzik a magyar egészségügyből

Egy év leforgása alatt körülbelül 17 ezerrel esett vissza az egészségügyben dolgozók létszáma – a pályaelhagyás egyik fő oka a tavaly bevezetett új szolgálati jogviszony.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

15 orvosból csak 3 maradt a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház II. számú belgyógyászatán, miután tavaly márciusban új szerződést kínáltak számukra. Sokan távoztak a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházból is, 28 orvos közül 5 orvos és két rezidens mondott fel, és 17 szakdolgozó is távozott. A kórház akkor átcsoportosítással oldotta meg az ellátást – derült ki az ATV riportjából.

Mindeközben Szegeden háromszáz orvos nem akarta aláírni az új státusszal kapcsolatos szerződést, melynek következtében az állami szférában dolgozó szakemberek elveszítik közalkalmazotti státuszukat, és ha az állam úgy látja, áthelyezhetik őket másik városba. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A pályaelhagyások okát azzal magyarázta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, hogy a járványveszély miatt sok nyugdíjas orvos is távozott, akik nem tértek vissza, ezenfelül a szakemberhiány miatt a dolgozók túlterheltek.

Jelentheti azt is, hogy esetleg 72 munkaórát tevékenykedik valaki, ez majdnem duplája egy más ágazatokban elvárt heti óraszámokhoz képest, ez hatalmas nagy terhelés fizikai, szellemi igénybevételt jelent” – mondta Balogh Zoltán.

Hiába történt béremelés a szektorban, a Független Egészségügyi Szakszervezet alelnöke szerint az egészségügyi dolgozók fizetése még mindig az utolsók között van.

A béka feneke alatt volt eddig is az egészségügyi dolgozók fizetése és a kicsi fizetésből hiába nagyobb a százalék, nagyon kevés lett az forintban, az ember zsebébe nagyon kevés maradt” – közölte Eisenhauerné Fördős Andrea, a Független Egészségügyi Szakszervezet alelnöke.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.