Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,71 Ft
Euró
389,58 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
61,829 $

„A felelőtlen brüsszeli bürokraták megvetéssel kezelik Kijevet”

Nagyon komoly kritikát kapott az Európai Unió az egyik tagállami államfőtől az ukrán válsághoz való hozzáállást illetően.

Fotó: EPA/Szerhij Dolzsenko
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Zoran Milanovic, Horvátország elnöke az RTL televíziós csatornának adott interjújában fejtette ki véleményét a kereskedelmi blokk Ukrajnához fűződő viszonyáról, amelyet az orosz sajtó is idézett. Milanovic pedig nem finomkodott:

„Kijev egy rendkívül ijesztő pozícióban van az uniós kapcsolatokat illetően, Brüsszel nagyon felelőtlenül bánik Ukrajnával. Nem kaptak semmit az Európai Uniótól, pedig már több milliárdot ígértek nekik” Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

„Ukrajnát ugyanazok a brüsszeli bürokraták bántják, akik már más államokat is bántottak” – tette hozzá a horvát államfő, aki szerint a kereskedelmi blokk „ködös” státuszt adott el a kelet-európai országnak, amely valamifajta szövetségi státuszra utal.

„Az Európai Unió szerint az ország nagyon rossz állapotban van, korábban fejlettek voltak, de a fejenkénti GDP-jük most már Koszovó szintjén van”

A horvát vezető egyébként korábban nagy vitát kavart azon kijelentésével, hogy az Oroszország és Ukrajna között eszkalációnak jóformán semmi köze a két országhoz, hanem ez a Biden-kormány belpolitikai dinamikáiról szól.

Kijev egyébként a tervek szerint 2024-ben fogja formálisan kérvényezni, hogy a jövőben Európai Uniós tagok lehessen azzal a reménnyel, akár egy évtizeden belül felvételt nyerhetnek a kereskedelmi blokkba.

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

Óriási nyomás helyezheti az Újpestet a Kisvárda szombaton

Ha a Kisvárda nyer a Puskás Akadémia ellen vagy legalább döntetlent szerez, miközben az Újpest megint kikap, azzal minden eddiginél nehezebb helyzetbe kerülnének a fővárosiak.