Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Ekkora fizetésért keres sofőrt az egyik nagy hazai üzletlánc

Itthon is egyre komolyabb probléma a sofőrhiány, ám a bérek még így sem elég magasak.

Fotó: Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Ezúttal a Spar oldalán tűnt fel egy azonnali, belföldi munkavégzési lehetőséget kínáló állásajánlat, mely közel félmilliós fizetéssel és 35 ft/km-es utazási költségtérítéssel kecsegtet – szúrta ki az Origo

Az árukiszállítói munkához C + E kategóriás jogosítvány, GKI és digitális gépjárművezetői kártya szükséges, illetve előny a könnyűgép kezelői jogosítvány és forgózsámolyos pótkocsival szerzett gyakorlat.

Amennyiben pedig a C kategória mellé az E még hiányzik, annak megszerzését a cég ingyenesen biztosítja. Ez utóbbi is egyre elterjedtebb gyakorlat a munkáltatók részéről, bizonyos feltételek mellett mind több helyen garantálják a különböző képzéseket.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, a teherautók 5-10 százaléka már most is kihasználatlanul áll a sofőrhiány miatt, a fizetésemelési lehetőségek pedig korlátozottak. Az sem segít a helyzeten, hogy a külföldi cégek – már a költségtérítéses nyelvképzést is felajánlva – milliós fizetésekért vadásznak a magyar sofőrökre.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.