Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,38 Ft
Euró
398,76 Ft
Font
476,46 Ft
Bitcoin
60,884 $

Hivatalos: támadót vett kölcsön a Barcelona, 30 milliós opciójuk lesz rá

Hivatalosan is bejelentette a különböző közösségi médiás felületein a Barcelona korábbi akadémistájuk, Adama Traoré érkezését.

...svg content...Fotó: EPA/Magi Haroun
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A hihetetlen izomzattal és emellett páratlan gyorsasággal rendelkező szélső egyelőre kölcsönbe érkezik a gránátvörös-kékekhez, azonban a meggyőző teljesítménye esetén 30 millió euróért véglegesíthetik a szerződtetését.

Adama Traoré azonban nem először húzza magára az FC Barcelona mezét, ugyanis a legendás La Masia akadémián nevelkedett sok sztárhoz hasonlóan. A spanyol válogatott szélső 2015-ben hagyta el Spanyolországot és Angliába tette át székhelyét.

Traoré az Aston Villa és a Middlesborough csapatánál is megfordult, majd később a Wolverhamptonnál kötött ki, ahol érett játékos vált belőle: már nem csak a gyorsasága volt meg, hanem a döntései is éretté váltak, amivel korábban komoly gondok voltak.

Nuno Espirito Santo és Bruno Lage vezetőedzők is bíztak benne, a remek teljesítménye pedig Európa topklubjainak figyelmét is felhívta. A Tottenham szerette volna nagyon leigazolni a mostani télen, állítólag már közel is álltak a megegyezéshez a felek.

A Barcelona viszont a semmiből beelőzte az észak-londoni klubot és most már biztos, hogy Traoré őket választotta, teljesítve ezzel nagy álmát, hogy a felnőtt csapat egyik potenciális sztárja legyen. Xavi is mindenképpen jól járt ezzel, mert meg tudja erősíteni foghíjas támadósorát.

Adama Traoré jobboldali támadószélső poszton is remekül használható, valamint egy ötvédős felállásban jobboldali szárnyvédőként is komoly segítségére lehet a katalánoknak, akiknek így ő lett a második téli igazolása Ferrán Torres után.

Videón, ahogyan Orbán Viktor kiosztja Manfred Webert Strasbourgban

Orbán Viktor miniszterelnök nem hagyta magát Strasbourgban, Manfred Weberrel szemben sem, akit rendesen kiosztott.

Mezőgazdasági vontatónak ütközött egy vonat Bagimajornál

Egy Szentesről Szolnokra tartó vonat üközött össze egy mezőgazdaság vontatóval, ami miatt hosszabb eljutási időre kell számítania az érintett vonalon.