Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,451 $

M. Richárd ügyvédje azt állítja, hogy a férfi 24 órán át feküdt a cellájában ellátás nélkül, feljelentést tett

Állítólag 24 órára, orvosi ellátás nélkül egyedül hagyták a Dózsa György úti gázolót, aki szenteste napján lett rosszul.

Fotó: Unsplash/Fakurian Design
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Dózsa György úti gázoló élettársa a Fókusznak nyilatkozva közölte, hogy M. Richárd nagyon rossz állapotban van a börtönben, ahol állítása szerint sztrókja után hagyták szenvedni cellájában, orvosi ellátás nélkül. M. Richárd ügyvédje, Mocsai Gergely is megszólalt az ügyben, és azt állítja, a férfi sztrókja után 24 órán át feküdt cellájában, orvosi ellátás nélkül.

Egy bv-alkalmazott ápolói vizsgálatról szóló jegyzőkönyve alapján M. Richárdot a rosszullét napján este 21:33-kor megvizsgálták, azonban nem hívtak hozzá mentőt, az ellátásra pedig a következő napon, december 25-én került sor. Az ügyvéd azt mondta, a férfi cellája be van kamerázva, így ezzel kívánja bizonyítani, hogy nem történt segítségnyújtás. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Az ügyvéd ezért most segítségnyújtás elmulasztása, valamint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt tett feljelentést, s bár a Fókusz megkereste a büntetés-végrehajtás sajtóosztályát, hogy kiderüljön, ennek mi a valóságalapja, azt a választ kapták, hogy nem adhatnak ki bűnügyi személyes adatot, így válaszolni sem tudnak érdemben a kérdésre.

Habár konkrét információkkal nem tudtak szolgálni az ügyben, annyit elárultak, hogy egyetlen magyar börtönben sem fordulhat elő az, hogy egy rosszul lévő fogvatartottat ne látnának el azonnal szakszerűen.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.