18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Agyonverte partnerét, majd Dominikára szökött a rendőrök elől

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 2008 májusában agyonverte élettársát, majd a büntető felelősségre vonás elől a Karib-tenger egyik egzotikus szigetére menekült.

...svg content...Twenty20
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A magyar hatóságok 2018 nyarán bukkantak nyomára és nemzetközi jogsegély alapján szállították Magyarországra. A törvényszék emberölés bűntettében találta bűnösnek, és ezért 9 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte – írta az ugyeszseg.hu.

Az agresszív viselkedésre hajlamos vádlott a bűneset napjáig öt éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel. A féltékeny természetű férfi és az asszony között korábban is többször volt szóváltás, sőt előfordult, hogy a férfi bántalmazta a nőt, aki azonban a mostoha bánásmód ellenére mégsem szakított vele. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

2008. év májusában egy hétvégén ismét folyamatosan veszekedtek. A férfi rendkívül durván bántalmazta az asszonyt, aki hasztalan kért segítséget, ugyanis szomszédai tartottak az erőszakos férfitól, ezért nem nyújtottak menedéket. Az elkövető tovább verte az élettársát: arcát, fejét végtagjait és mellkasát egyaránt többször megütötte, a nyakát is megragadta. A tettlegesség következtében az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy eszméletét vesztette, majd kórházba szállítását követően elhunyt.

Bár a gátlástalan férfi észlelte a sértett állapotát, magára hagyta, és elmenekült. Külföldön kezdett új életet, családot alapított és szállodát üzemeltetett. 10 év elteltével a Dominikai Köztársaságban fogták el, majd állították hazai bíróság elé.

Az ügyészség a vádlott terhére, az elkövető és védője pedig a tényállás megalapozatlansága miatt, a bűncselekmény enyhébb minősítése és a büntetés mérséklése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtáblához intézett indítványában rámutatott, hogy az embertelen, brutális, a sértettnek különösen súlyos testi-lelki szenvedést okozó bántalmazás közel áll a különösen kegyetlen elkövetési módhoz. Mivel a férfi emberi mivoltából kivetkőzve, a sértettet méltóságában is súlyosan alázva ölt, a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a börtönbüntetés és mellékbüntetés súlyosítása egyaránt indokolt.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.