Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,50 Ft
Euró
389,13 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,740 $

A Manchester United csak a szerencsének köszönheti, hogy megtarthatta megmentőjét

Egy hibás faxgépnek lehetnek hálásak a Unitednél.

Manchester, 2020. november 1. David de Gea, a Manchester United kapusa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában játszott Arsenal elleni mérkõzésen Manchesterben 2020. november 1-jén. MTI/EPA/Pool/Phil Noble
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Régi sztori, de a következményei a mai napig aktuálisak: a Manchester United kapusa 2015-ben mindössze két perccel maradt le a Real Madrid hívószaváról, ennyivel késett meg ugyanis az a faxüzenet, ami egy 29 millió fontos szerződést tartalmazott.

Hét év telt el, De Gea pedig azóta már egy újabb, négyéves kontraktust is aláírt, és ma már nem is lehet kérdés, a spanyol hálóőr a Vörös Ördögök egyik legfontosabb láncszeme. A Talksporton megjelent elemzés pedig egészen odáig ment, hogy kijelentette: mindegy, kit igazolnak a csapathoz, a megmentő ott van helyben, nem kell keresni. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

De Gea ugyanis évek óta fantasztikus formában véd, Wayne Rooney távozása óta gyakorlatilag neki köszönhetik a megszerzett pontok többségét a Unitednél, az összeurópai statisztikák szerint pedig ebben a szezonban is ő volt az a kapus, aki messze a legtöbb góltól mentette meg csapatát.  

A 31 éves játékos még a Ferguson-korszakban érkezett Manchesterbe, nevelőklubja, az Atlético Madrid alig 19 millió fontért cserébe engedte el a kezét, és hiába volt ez már 11 éve, még az inflációt figyelembe véve is nevetségesen alacsony összegnek számít a 89 milliós Pogba, vagy a 73 milliós Jadon Sancho árához képest.

A sort lehetne folytatni, de felesleges. A hangsúly inkább De Gea képességeire helyezendő, aki már idén is 84 létfontosságú védésnél jár, és a United drukkerei inkább bele sem gondolnak, mi történne, ha nem ő állna a kapuban.

A United szurkolói tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy kapusuk mennyire fontos része a csapatnak, hiszen rekordot jelentő négy alkalommal választották meg klubon belül az Év Játékosának, amivel a Manchester United legnagyobb ikonjai közé emelkedett a díj 1971-es bevezetése óta.