Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

27 év után kiesett a Debrecen a magyar élvonalból!

A hazai pályán játszott Paks elleni döntetlen után hivatalossá vált, hogy Debreceni VSC a tizenegyedik helyen végzett, így 27 év után kiesik a magyar élvonalból, az NB I-ből.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

A hazai pályán játszott Paks elleni döntetlen után hivatalossá vált, hogy Debreceni VSC a tizenegyedik helyen végzett, így 27 év után kiesik a magyar élvonalból, az NB I-ből.

A kiesés szempontjából rendkívül szoros csatával fordultunk az NB I 2019-20-as szezonjának utolsó fordulójába, ugyanis két csapat felett is Damoklész kardjaként lógott a kiesés veszélye, a Paks és az elmúlt két évtized egyik legsikeresebb csapata, a Debreceni VSC felett. A dolog pikantériája, hogy a sorsolás alapján ez a két csapat egymás ellen mérkőzött meg az utolsó játéknapon. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A Kisvárdának pont ez volt a nagy szerencséje, ugyanis X vagy Paks győzelem esetén a Loki zuhan ki az első osztályból, a Debrecen győzelme esetén a Paks búcsúzik, így a kisvárdaiak még egy szezont fognak tudni az élvonalban tölteni.

A mérkőzés végül a 1-1-s döntetlennel zárult, így megtörtént az, amire nem sokan számíthattak a szezon elején: 27 sikeres év után kiesett a Debrecen a magyar első osztályból. A járvány előtti formájuk bélyegezte meg leginkább a sorsukat, hiába a Mezőkövesd és a Diósgyőr elleni győzelem, az előtte lévő 11 mérkőzésükből mindössze csak egyet tudtak megnyerni a hajdúságiak.

A Loki 1993 óta volt a magyar első osztály tagja, és már 2 szezonra rá a harmadik helyen zártak. 1999-ben érték el az első nagyobb sikert, amikor megnyerték a Magyar Kupát. Az európai kupaporondon a 2003-2004-es szezonban tűntek fel először, és egy gyönyörű menetelést mutattak be az Európa Liga elődjének számító UEFA-kupában.

Ezt követően indult be igazán a szekér, 2005 és 2007 között, sporttörténelmet írva zsinórban háromszor lett bajnok a DVSC. 2009-ben és 2010-ben is sikerült az NB I-es bajnoki cím, de a 2009-es idény elsősorban a Herczeg András vezette gárda Bajnokok Ligája csoportkörben való szerepléséről marad emlékezetes, ahol ugyan kiestek, de rég látott módon, remekül helytálltak.

2012-ben abszolút dominanciával, veretlenül szerezték meg a magyar élvonalbeli serleget, és még a Magyar Kupát is behúzták a szezonban. A csapat ezután többször szerepelt az Európa Ligában, viszont sosem sikerült a főtábláig elmenetelni. A Loki fokozatosan elindult a lejtőn, aminek az aljára ebben a szezonban „sikerült” érni. 27 év remeklése után, a Debreceni VSC búcsúzik az első osztyáltól!

Dietetikus mondta el, miért ne várjunk csodát a „fogyiporoktól” és trenddiétáktól

Mint mondta, a tényleges, hosszú távon tartható egészséges életmódhoz egy komoly és átgondolt elhatározás az első lépés, utána jön a többi.