Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
385,53 Ft
Font
449,29 Ft
Bitcoin
65,767 $

Nem műszaki hiba, hanem emberi mulasztás okozta a péntek éjjeli metróbalesetet

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere közölte, a 3-as metró vonalán történt baleset nem műszaki hiba, hanem emberi mulasztás miatt következett be.

...svg content...Fotó: Unsplash/Random Institute
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Nem műszaki hiba, hanem emberi mulasztás okozta a péntek éjjeli balesetet a 3-as metró vonalán, ami a felújítási munkákat nem befolyásolja – közölte Budapest főpolgármestere hétfőn közösségi oldalán.

Karácsony Gergely, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel felkereste a baleset helyszínét, Kőbánya-Kispest állomást, azt írta, hogy a vonat biztonsági rendszerét engedély nélkül kapcsolták ki. Soron kívül Robert Fico már nincs életveszélyben

A metrófelújítási munkálatokat a baleset egyáltalán nem befolyásolja – tette hozzá. Karácsony Gergely egyedüli kellemetlenségnek azt nevezte, hogy a helyreállítási munkák befejezéséig, előreláthatóan vasárnapig a Határ út és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok járnak.

A BKV szombaton az MTI-vel közölte: a 3-as vonal Kőbánya-Kispest „kihúzó” szakaszán, utasok által nem használt területen összeütközött két metrószerelvény péntek éjjel. A rendőrség, a közlekedésbiztonsági szervezet és a BKV vizsgálja az eset körülményeit.

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

Megint gázolt a vonat, most Pátrohán

Ezúttal Pátrohán gázolt a vonat, melynek körülményei egyelőre nem tisztázottak, de ez már a sokadik ilyen eset rövid időn belül.

3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

Húsz perc híján négy órán át tartott Robert Fico operációja az ellene elkövetett merénylet miatt, és most már csak a szervezetén múlik, hogyan sikerül megküzdeni a sérüléseivel.