Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,357 $

„Rendkívül valószínűtlen”, hogy a britek katonákat küldjenek Ukrajna védelmére

Tovább gyűrűzik a NATO és Oroszország közötti feszültség, miután a blokk visszautasította a Moszkva által javasolt „nyitott ajtók” irányelv alkalmazását.

...svg content...Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencia keretében vezeti az orosz biztonsági tanács ülését a moszkvai Kremlben 2022. január 21-én. MTI/EPA/Szputnyik
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

London korábban kijelentette, úgy véli, Oroszország bábkormány felállítását tervezi Kijevben, Moszkva azonban tagadta a vádat, és a dezinformációs kampány részének nevezte.

Dominic Raab brit miniszterelnök-helyettes vasárnap arra figyelmeztetett, agresszió esetén „súlyos” következményekkel kell szembenéznie az orosz gazdaságnak, de azt is hozzátette, „rendkívül valószínűtlen”, hogy az Egyesült Királyság csapatokat küldjön Ukrajna védelmére. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Korábbi jelentések szerint az Egyesült Királyság mintegy 30 elit katonát vezényelt a fenyegetett országba, hogy a Londonból Kijevbe küldött páncéltörő fegyverek használatára képezzék ki a helyi erőket.

Az Oroszország és Ukrajna közötti feszültség hónapok óta egyre fokozódik, a NATO-országok pedig úgy vélik, Moszkva Ukrajna lerohanását tervezi a nemzet erőinek orosz területen való mozgására hivatkozva.

A SputnikNews beszámolója szerint az orosz külügyminisztérium visszautasította a vádakat, és megjegyezte, a pekingi olimpia előestéjén Moszkva katonai provokációra számít a Nyugat és Kijev részéről.

Oroszország kijelentette, jogában áll saját határain belül mozgatni csapatait, és rámutatott, hogy a határai közelében zajló NATO katonai tevékenységek nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek az ország számára.

Moszkva javaslatokat tett a szövegséggel fennálló feszültség enyhítése érdekében; a NATO keleti terjeszkedésének leállítását vetette fel, valamint komoly korlátokat javasolt a rakéta- és csapattelepítésekre vonatkozóan mindkét fél részére. A blokk nem fogadta el a „nyitott ajtók” irányelvet.

Az Arsenal és a Manchester City is fordítással nyert

Meglepő módon vezetéshez jutottak a vendégek a két sztárcsapat otthonában, ám végül pont nélkül távoztak.