Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,777 $

Ezek voltak a legutóbbi átigazolási szezon legkiábrándítóbb szerződtetései

Hiába a nagy remények, nem mindenki vált be az új csapatánál.

Fotó: EPA/Peter Powell
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A téli transzferidőszak leginkább az új nevek érkezéséről szól, de mi van azokkal, akik még tavaly nyáron kerültek reflektorfénybe a csapatváltás miatt? A Fichajes ezúttal öt olyan játékost emelt ki, akik számára eddig nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt néhány hónappal ezelőtt remélték.

A szezon felénél járunk, Európa nagy klubjai ilyenkor mozgolódnak, tárgyalnak, sőt, értékelnek is. A Premier League, a Ligue 1, valamint a La Liga csapataihoz is érkeztek olyan játékosok, akiktől sokkal többet vártak. Ugyanakkor a klubok sem tudják mindig azt biztosítani, amire ígéretet tettek. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Jack Grealish (Aston Villa – Manchester City): a nyár legdrágább igazolásaként elhíresült transzfer eddig nem egy sikertörténet, Grealish nem igazán illik Guardiola elképzeléseihez, és a teljesítménye sem túl meggyőző mostanában. A 25 éves játékos szerint keményebb az élet Manchesterben, mint várta, időre lesz szüksége az alkalmazkodáshoz.

Jadon Sancho (Borussia Dortmund – Manchester United): Sancho remekelt a Dortmundban, és persze mindenki tudja róla, hogy nagyszerű játékos, de eddig nem adta meg a Manchester Unitednek azt a minőségi ugrást, amit mindenki várt tőle. Nincs döntő hatása a játék képére és az eredményekre. Elvárták, hogy a dortmundi szintjén teljesítsen, de még csak 21 éves, előtte a teljes karrierje.

Antoine Griezmann (Barcelona – Atletico Madrid): a 30 éves világbajnok francia ugyan jelenleg csak kölcsönben van az Atleticónál, de nagyon úgy fest, hogy nem sikerült újra a Matracosok vezérévé válnia. Arra számítottak, hogy a Madridba való visszatérésével ismét a La Liga egyik legjobb játékosa lesz.

Georginio Wijnaldum (Liverpool – PSG): a holland nem kap minőségi játékperceket Pochettinótól, és minden jel arra mutat, hogy minél hamarabb szeretne visszatérni a Premier League-be. A szabadon igazolható játékos nyáron alaposan megkavarta a lapokat, szóban már meg is állapodott a Barcával, végül azonban a PSG kétszer akkora fizetést kínált. A Barcelona vélhetően jobban járt.

Saúl Ñiguez (Atletico Madrid – Chelsea): a nyári átigazolási időszak utolsó pillanataiban derült ki, hogy a Chelsea 5 millió euróért cserébe, 40 milliós kivásárlási joggal veszi kölcsönbe a 27 éves spanyol középpályást. Tuchel nem tudott számára biztos lehetőséget adni egyik olyan poszton sem, ahol igazán bizonyíthatna. Minden jel arra mutat, hogy visszatér az Atletico Madridhoz.

Ennyivel drágább jelenleg az üzemanyag Magyarországon a régiós átlagnál

Még mindig szemmel látható a különbség.

Óriási nyomás helyezheti az Újpestet a Kisvárda szombaton

Ha a Kisvárda nyer a Puskás Akadémia ellen vagy legalább döntetlent szerez, miközben az Újpest megint kikap, azzal minden eddiginél nehezebb helyzetbe kerülnének a fővárosiak.