Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Elítélték az ukrán embercsempészeket, akik szír állampolgárokat akartak hazánkba juttatni

Pénteken bíróság elé állt az a két ukrán férfi, akiket a rendőrjárőrök 2021. december 21-én, az M86-os számú főúton, Vámoscsalád közelében értek tetten, miközben hat szír állampolgárt szállítottak a magyar-osztrák határ felé.

Police.hu
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vád szerint az ukrán elkövetők a hat szír állampolgárt – akik illegálisan lépték át a szerb-magyar határt – 2021. december 21-én, Domaszék közelében vették fel az egyik vádlott tulajdonában álló, magyar rendszámú személygépkocsiba, és velük a magyar-osztrák határ felé indultak. Az autó utasterében öt, a csomagtartóban pedig egy csempészett személy utazott – írta az ugyeszseg.hu.

A vádlottak célja az volt, hogy ismeretlen megbízó által ígért anyagi ellenszolgáltatás fejében a külföldieknek segítséget nyújtsanak abban, hogy a határon meg nem engedett módon átlépve Ausztriába eljussanak. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

A gépkocsit 2021. december 21-én, az M86-os főúton, Vámoscsalád közelében a rendőrjárőrök ellenőrizték, és a férfiakat a csempészett szír állampolgárokkal együtt előállították.

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek az őrizetben lévő vádlottakat, egyiküket két év hat hónap, másikukat két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint öt és négy évre kiutasította az ország területéről. A csempészéshez használt gépkocsit a járásbíróság elkobozta.

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.