Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,27 Ft
Euró
394,54 Ft
Font
465,90 Ft
Bitcoin
60,868 $

A Krím-félsziget közelében kapott rakétaindítók kezelésére kiképzést az ukrán hadsereg

Az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus egyik központi eleme a Krím-félsziget kérdése, amelyet Moszkva még 2014-ben annektált.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Ukrán Fegyveres Erők bejelentése szerint pedig az ország déli részén, a Krím-félsziget mellett található Kerszon megyében fontos hadgyakorlatot teljesítettek a hadsereg tagjai – idézte az orosz sajtó.

Az ukrán különleges erők ugyanis a BM-21 ’Grad’ nevű rakétarendszer kezelését tesztelték a vitatott térségben, amely egy eredetileg szovjet fejlesztésű, katonai teherautóra rögzíthető, több rakéta kilövésére is alkalmas fegyver. Soron kívül Titokban helyezték végső nyugalomra Tompos Kátyát

Azt követően, hogy a hadsereg átszállította Kerszonba a fegyvereket, meg is kezdődött a hadgyakorlat, melynek kereteiben terepgyakorlatokat szimuláltak. A tesztek során nem lőttek ki rakétákat, csak a fegyver kezelését használták.

A Grad rakétákat egyébként még 1969-ban használták először a kínai-szovjet határkonfliktus során, amely egy rendkívül hatékony fegyvernek bizonyul. A rendszer nem egy elavult példány, azóta már több frissítésen és finomhangoláson átesett.

Januárban egyébként már zajlott hadgyakorlat a Krím-félsziget térségében, akkor a 9K33 Osa rakétarendszert tesztelték, melyet szintén a hajdani Szovjetunióban fejlesztettek ki a hatvanas években.

Joe Biden majdnem elaludt a színpadon: "Nem voltam túl okos"

Joe Biden amerikai elnök magyarázkodásba kezdett az első televíziós vitája után az amerikai elnökválasztáson, amivel újabb szavazókat veszíthet.

Krokodil ragadott el egy 12 éves gyereket Ausztráliában, jelenleg is keresik

Ausztrália északi részén jelentették be a 12 éves gyerek eltűnését, aki valószínűleg már nincs életben, krokodiltámadás áldozata lehetett.