Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,55 Ft
Euró
391,49 Ft
Font
458,12 Ft
Bitcoin
59,403 $

Elbúcsúzhatnak az oltatlanok a védettségi igazolványtól, itt van az új rendelet

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet a védettségi igazolványokkal kapcsolatban, amely jelentős módosításokat tartalmaz.

Fotó: A német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagok, a Comirnaty-vakcinák Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. január 20-án. Januárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelõben idõpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni oltást. (MTI/Vajda János)
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az új szabály szerint az oltatlanok és az oltottak körében is nő a szigorítás. Az oltatlanok teljesen elveszítik a védettségüket, a korábbi koronavírus-fertőzést már nem fogadják el indoknak.

Az oltottak körében is nő a szigor. Aki egydózisú oltást vett fel elsőként, annak hat hónapig érvényes az igazolása, a kétdózisúra is hasonló korlátozás vonatkozik, a másodiktól számítva fél évig él a védettség – írja a Privátbankár. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Az oltottak esetében ilyenkor a védettségi igazolvány elvesztésének megelőzésére még egy oltás kell, egydózisú esetén egy második, kétdózisú esetén harmadik vakcinára lesz szükség.

A jogszabály megengedőbb a 18 éven alattiakkal, nálunk nem él a fél éves korlát, ugyanis sem egy-, sem kétdózisú oltóanyag esetén nem szükséges az emlékeztető oltás a védettségi igazolvány megőrzéséhez.