Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,06 Ft
Euró
390,53 Ft
Font
457,41 Ft
Bitcoin
57,108 $

Megjelentek az első részletek a Xiaomi szupererős csúcsombiljáról

A Kínában december végén bemutatott Xiaomi 12 okostelefon globális változata sokkal erősebb lesz, mint azt korábban feltételezték.

Xiaomi
Mobil

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Hagyományosan ismét a Geekbench teljesítménymérő portálon bukkantak fel elsőként az Európába és tengerentúlra készülő csúcsmobil specifikációi, melyek alapján arra számíthatunk, hogy a kínai gyártó folytatja a 11-es sorozattal megkezdett technológiai fejlődési ívét.

A Xiaomi 12 globális verziójába a Qualcomm újgenerációs, Snapdragon 8 Gen 1 chipjét szerelték, ami mellé 8 GB RAM memóriát helyeztek – az viszont egyelőre kérdéses, hogy a leendő tulajdonosok választhatnak-e egy erősebb, 12 GB RAM-os modellből is, vagy sem. Soron kívül Szigorított a kormány a testnevelés óra alóli felmentéseken

A benchmarkokon szereplő prototípus Android 12 operációs rendszerre épülő MIUI 13 kezelői felülettel futott, amit előreláthatólag még éveken keresztül frissíteni lehet majd a Google éppen aktuális szoftverére.

Habár korábban azt gondolták, hogy a 11-es szériához hasonlóan az új készülékek Pro modelljét nem fogják piacra dobni Európában és Észak-Amerikában sem, a helyzet változhatott, a kiszivárgott adatok szerint ugyanis mind az alapváltozat, mind a csúcsmobil elérhető lesz világszerte mindenhol, mégpedig valamikor március-április környékén.

Indul a rákkeltő hatásairól ismertté vált gyomorsavcsökkentő elleni első per

Chicagóban veszi kezdetét a Zantac gyomorsavcsökkentő gyógyszer rákkeltő hatásairól szóló első per.

Szigorított a kormány a testnevelés óra alóli felmentéseken

A parlament elfogadta a közoktatási szabályokat érintő törvénymódosításokat, amelyek új szabályokat vezetnek be a testnevelési órák alóli felmentések kapcsán.