Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Felelőst keresnek a 6 éves kisfiú halálának ügyében Újpesten

Ételallergia válthatta ki a rohamot a kisfiúnál, aki egy újpesti iskolában lett rosszul. A rendőrség nyomozást indított.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Tények információi szerint az iskola azután értesítette a szülőket, hogy a kisfiú egy születésnapi tortázást követően rosszul lett, vélhetően a süteményben lévő mogyoró miatt. A szülők azonnal a gyermekükért siettek, útközben azonban tovább romlott az állapota, és egy benzinkútnál meg kellett állniuk segítséget kérni.

A mentő is ide érkezett meg, azonban másfél órás küzdelem árán sem tudták megmenteni a gyermek életét. Csáki Csilla allergológus szerint a mogyoróallergia esetében akár már kis mennyiség is nagyon súlyos tüneteket okozhat, ilyen esetekben adrenalin-injekció mentheti meg a beteget. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt. A nyomozás során vélhetően azt is vizsgálni fogják, hogy az iskolában volt-e bárkinek tudomása arról, hogy a gyermeknek súlyos ételallergiája van.

Sok iskolába pont ezért nem is szabad otthonról édességeket bevinni, ugyanakkor a NÉBIH szerint ezt jogszabály nem tiltja, viszont azért, hogy a tanulók biztonságos ételt fogyasszanak, az iskola a felelős.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.