Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az Egyesült Államok finoman reagált az ukrán-orosz helyzetre

Az amerikai külügyminiszter is figyelemmel követi az eseményeket, és most reagáltak is, miután egyre élesebb a konfliktus a két ország között.

...svg content...Fotó: Orosz páncélozott járművekből álló konvoj halad egy autópályán az Oroszország által 2014-ben bekebelezett dél-ukrajnai Krím félszigeten 2022. január 18-án. Oroszország a becslések szerint 100 ezer katonát és harcjárművet vonultatott fel az elmúlt hetekben Ukrajna északi, keleti és déli határa térségében, ami miatt Kijev és a nyugati országok attól tartottak, hogy Moszkva Ukrajna elleni támadásra készül. MTI/AP
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Antony Blinken amerikai külügyminiszter felszólította szerdán Kijevben az ukránokat, hogy váljanak egységessé az orosz fenyegetéssel szemben.

A washingtoni diplomácia vezetője ukrán hivatali partnerével, Dmitro Kuleba külügyminiszterrel megbeszélésük után tartott közös sajtótájékoztatójukon beszélt erről. Soron kívül Másodszor is elkésett az ATV ismert műsorvezetője, távozik a csatornától

Kuleba azt hangsúlyozta, hogy Oroszországnak folytatnia kell a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal, a NATO-val és a normandiai formátumban részt vevő országokkal a Donyec-medencei konfliktus diplomáciai úton történő rendezése érdekében.

Egyelőre nem tudják az EU-ban, miként válaszoljanak egy esetleges orosz támadásra

Kifejezte meggyőződését, hogy Ukrajna elég erős ahhoz, hogy méltósággal vészelje át a jelenlegi nehéz időszakot. Szerinte a legfontosabb, hogy az ukránok ne engedjenek a Kreml „pánikkeltő és az ország belső helyzetének aláásására tett kísérleteinek”.

(MTI)

Kiderült, tavaly összesen mennyi pénzt hozott Kína Magyarországra

Hatalmas összegekben fektettek be a kínai cégek Magyarországon 2023-ban, amit most számszerűsített a kormány Varga Mihály pénzügyminiszter által.