Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Még nem ért véget a Hadházy- és Szél-féle „dudálós ügy”?

Kedden újra napirendre kerül az Alkotmánybíróságon a 2020-as országos autós tüntetések kapcsán született alkotmányjogi panaszok ügye.

Fotó: Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke és Hadházy Ákos, a párt antikorrupciós szakszóvivője Az LMP vizsgálatot kezdeményez a választási csalások felderítése ügyében címmel tartott sajtótájékoztatójukon az Országgyűlés Irodaházában 2018. április 10-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

2020 áprilisában és májusában több autós tüntetést is szerveztek, amelyeket a Momentum Mozgalom, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők szervezték. Itt a résztvevők dudálva tiltakoztak az elrendelt 60 százalékos kórházi ágyfelszabadítás, illetve a betegek hazaküldése ellen, amit az emberierőforrás-miniszter rendelt el.

A tüntetések következtében a rendőrség 106 ember ellen indított szabálysértési eljárást, emellett 13,6 millió forintnyi bírságot szabott ki, ám ezen végzések ellen több alkotmányjogi panaszt is benyújtottak, így a testület immár harmadszor tűzi napirendjére az indítványokat. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Karsai Dániel ügyvéd szerint az eljáró bíróság kellő mérlegelés nélkül fogadta el a véleménynyilvánítási jog és a gyülekezési jog közérdekre való hivatkozással történő korlátozását, továbbá azt is elmulasztották, hogy megvizsgálják milyen esetben tekinthető több ember közös cél érdekében kifejtett kommunikációja gyűlésnek – írta az Index.

A pécsi busztársaság vezetője lebunkózta a sofőröket, kollektív dudálás volt a reakció

Több indítványozó szerint ez alapjogsértő, mert a szervezői minőséget a közösségi oldal alapján állapította meg, és ehhez kapcsolódóan szankciót is alkalmazott, illetve azt is meg kellett volna indokolniuk, hogy mi alapján jutottak ezen következtetésekre.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.