Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

40 milliárd forintba fog kerülni az M0-s egyetlen kilométere

Habár első blikkre drágának tűnhet a kivitelezés, a projekt vezetője elmondta, miért is kerül ennyibe az építkezés lebonyolítása.

MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Magyar Építők megkeresésére a Dömper Kft. projektvezetője, Zsilák-Makra Andŕas elmondta, a tervezési szakasz végén az M0 a távlati M10 Budapest-Kesztölc szakasz Üröm-Solymár között tervezett szakaszához csatlakozik külön szintben, mely körülbelül 4 km hosszú, 2×1 forgalmi sávos és jelen projekt részeként épülne ki.

Az infrastruktúra fejlesztés során megtévesztő módon oly gyakran használt egységárak tekintetében, a kilométerek száma és a beruházás költségének hányadosa szinte egyáltalán nem meghatározó jellemző egy összetett projektre” – magyarázta. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Egy útépítés költségét olyan szakmai, műszaki tényezők befolyásolják, mint az út keresztmetszetének mérete, műtárgyak száma és jellege, a csomópontok száma vagy, hogy sík- vagy dombvidéki-e a vonalvezetés. Ebben a tekintetben az M0-s északi szakasza kiemelkedő beruházásnak számít – tette hozzá.

A szakember kiemelte, ma Magyarországon egy átlagos műszaki tartalmú gyorsforgalmi út megépítésének költsége kilométerenként 4 milliárd forint körül van.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.