Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,66 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,92 Ft
Bitcoin
61,771 $

Texasi túszdráma: kiderítették a túszejtő személyazonosságát

Az FBI kiderítette a texasi túszejtő személyazonosságát: az elkövető a 44 éves, brit állampolgárságú Malik Faisal Akram.

.Rendõrségi autók állnak a Beth Israel gyülekezet zsinagógája elõtt a Texas állambeli Colleyville-ben 2022. január 16-án. Elõzõ nap egy fegyveres férfi túszokat ejtett a zsinagógában. Egyikõjüket több mint hat óra után szabadon engedte, a többieket a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) különleges egysége szabadította ki órákkal késõbb. A túszejtõt a rendõrök lelõtték. A tettes a túszok elengedéséért cserében egy Aafia Siddiqui nevû, pakisztáni származású nõ szabadon bocsátását követelte. Siddiquit 2010-ben egy amerikai bíróság 86 év börtönbüntetésre ítélte, amiért Afganisztánban amerikai katonákat és FBI-ügynököket próbált megölni. MTI/AP/Brandon Wade
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kiderítették a texasi túszejtő személyazonosságát, aki négy embert, köztük egy rabbit ejtett túszul a texasi zsinagógában, majd a kialakult patthelyzet után az FBI SWAT csapata megrohamozta az épületet és lelőtték a férfit, azonban a túszok szerencsére sértetlenül megúszták az esetet.

Amikor a rendőrség értesítette az FBI egységeit, az FBI felvette a kapcsolatot a túszejtővel, aki közölte, hogy beszélni akar egy nővel, akit egy szövetségi börtönben tartanak fogva. Matt DeSarno, az FBI illetékes különleges ügynöke pedig most megosztotta, hogy a férfi kifejezetten egy olyan ügyre összpontosított, mely közvetlenül nem kapcsolódik a zsidó közösséghez, ezért nem is feltételezték, hogy egy szélesebb körű terv része lenne a túszejtés. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

A túszdráma közepette több ember is tisztán hallotta, ahogy a férfi „testvérének” nevezte Aafia Siddiquit, azonban a hatóságok azóta már kiderítették, hogy valódi rokoni kapcsolat nincs a túszejtő és a nő között, ugyanis a nőnek csak egyetlen testvére van, Mohammad Siddiqui, aki nem volt érintett az incidensben – számolt be a Guardian.

Eközben pedig megszólalt a börtönbüntetését töltő nő ügyvédje is, aki közölte, hogy Dr. Aafia semmilyen kapcsolatban nem áll a túszejtővel, és szeretnének elhatárolódni az esettől, mivel ez rossz fényt vet a nő és ügyvédje azon próbálkozásaira, hogy kiengedjék a börtönből, és „igazságot szolgáltassanak” számára.

A túszejtő egyébként még lelövése előtt több alkalommal is azt hangoztatta a zsinagógában, hogy senkit sem akar bántani, és nem akarja, hogy bárkinek is baja essen, valamint azt is többször elmondta, hogy úgy gondolja, rövidesen meg fog halni.

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

Távvezérelt csótányok játszhatnak kulcsfontosságú szerepet a mentési műveletekben

A szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem tudósai sikeresen fejlesztettek ki távirányítású csótányokat, amik forradalmasíthatják a kutató-mentő műveleteket.

Elgázolt egy embert a vonat Érdnél, késő estig helyszínelhetnek

Újabb és újabb vonatgázolásokat jelentenek be, most épp Érdnél történt baleset, ami miatt várhatóan késő estig csak vágányon fognak haladni a vonatok az érintett szakaszon.