Dollár
393,08 Ft
Euró
411,42 Ft
Font
476,83 Ft
Bitcoin
17,110 $

Texasi túszdráma: egyre többet tudni a halott túszejtőről

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. január 16. - 12:45

Sajtóértesülések szerint a texasi zsinagógában történt túszejtés gyanúsítottja brit származású.

A Sky News értesülései szerint a túszejtőnek brit akcentusa volt, ezt pedig egy élő közvetítés is bizonyítja, melyen hallatszik, ahogyan beszél. A férfi egy rabbit és három másik embert is túszul ejtett, azonban később a rendőrök lelőtték a gyanúsítottat, a kialakult patthelyzetben azonban sikerült kiszabadítani az egyik túszt, majd az FBI SWAT csapata is megjelent a helyszínen, és sikeresen kiszabadították a többi három túszt is.

Matt DeSarno, az FBI megbízott különleges ügynöke korábban megosztotta, egyelőre nem találtak semmilyen összefüggést annak kapcsán, hogy a férfi egy nagyobb szabású tervet eszelt volna ki a túszejtés előtt, azonban a nyomozás széles körű lesz, és minden lehetőséget megvizsgálnak.

A férfi akcentusát akkor lehetett hallani, amikor a zsinagógából élő közvetítés ment, ugyanis felszólalt, és egy pakisztáni tudós, Aafia Siddiqui szabadon engedését követelte, akit egyébként összefüggésbe hoztak az al-Kaidával, miután Afganisztánban a fogva tartása alatt megpróbált megölni néhány amerikai katonát.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.