18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

50 civilt, két katonát és egy rendőrt is meggyilkoltak a fegyveresek

Hihetetlen mészárlás történt Nigéria északnyugati részén, ahol a fegyveresek 50 civilt, két katonát és egy rendőrt is hidegvérrel meggyilkoltak.

Fotó: Twenty20
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A szemtanúk beszámolója szerint több tucatnyi motoros fegyveres támadta meg a falut, majd elkezdtek fosztogatni, pusztító útjukon pedig minden ellenállót hidegvérrel meggyilkoltak.

Az egyik túlélő, egy idős helyi férfi a Reutersnek elmondta, a fegyveresek péntek este hatoltak be Dankade faluba, majd tűzpárbaj vette kezdetét a fegyveresek és a helyi hatóságok között. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

A biztonsági erők azonban kénytelenek voltak visszavonulni a túlerő miatt, így a fegyveresek egészen szombat reggelig fosztogatták a boltokat, majd felgyújtották azokat, ahogy a gabonasilókat is, ezen felül pedig az összes szarvasmarhát összeszedték és elvitték magukkal.

A szemtanú azt is megosztotta, hogy a fegyveresek meggyilkoltak 50 civilt, két katonát és egy rendőrt, valamint elrabolták a falu közösségi vezetőjét, de nőket és gyermekeket is magukkal vittek, erőszakkal. A szörnyű eset nem sokkal azután történt, hogy fegyveresek legalább 200 embert gyilkoltak meg a közeli Zamfara államban.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.