Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,39 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,33 Ft
Bitcoin
57,435 $

Teherűrhajót szállítottak a kínaiak a legújabb űrállomásukra

Az űrhajósok a Tiencsou–2 teherszállító űrhajó dokkolási műveleteit manuális távirányítással végezték el.

CCTV
Világűr

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A kínai Sencsou–13 asztronautái a hétvége során dokkolási tesztet hajtottak végre annak érdekében, hogy megnézzék, milyen veszélyeket rejthetnek magukban az űrhajók vészhelyzeti eljárásai.

A komplex teszt alkalmával a Tiencsou–2 teherűrhajó lecsatlakozott a kínai Tienkung űrállomás Tienho moduljáról, melynek fedélzetéről az űrhajósok távvezérelték az egységet, visszavezették a főmodulhoz, majd végül befejezték a munkálatokat – írta a Space.com. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

Az ellenőrzések nagyjából két órát vettek igénybe, és sikeresen lezajlottak, így megállapították, pontosan milyen beavatkozásokat kell eszközölni abban az esetben, ha meghibásodna az űrállomás valamelyik komponense.

A kézi dokkolás egyébként az űrállomáshoz tartozó modulok csatlakozásának vészhelyzeti tartalékterve, amit csak akkor szoktak igénybe venni, ha nem várt hiba adódik a rutinműveletek során.

Kína szűk egy éve, 2021 áprilisában kezdte meg a Tienkung űrállomás építését a Tianho modul indítása révén; a tervek szerint 2022-ben további két tesztet hajthatnak végre, ezáltal újabb elemek kerülhetnek helyükre.

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.