Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Messi mágnesként vonzza a szponzorokat, 8 új szerződést húzott be a PSG-nek

Az argentin klasszis kétségkívül még mindig az egyik legnagyobb húzónév a futballban.

...svg content...Lionel Messi, a Paris Saint-Germain játékosa nézi csapatának a francia elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban a Clermont Foot ellen játszott mérkõzését Párizsban 2021. szeptember 11-én. MTI/EPA/Yoan Valat
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Messi még csak öt hónapja játszik a PSG színeiben, és 16 mérkőzésen lépett pályára, ahol hat gólt pattintott a hálóba, és öt gólpassz is összejött neki, de már első megjelenése után olyan számokat hozott a mérkőzések nézettségében, hogy mindenki csak pislogott.

Az argentin azonban nem csupán a pályán bír komoly befolyással, ugyanis az életben is igen meghatározó forma, így a szponzorok figyelmét sem kerülte el. A PSG pedig már az első pillanattól tudta, hogy igen gyümölcsöző lesz ez a kapcsolat, és nem sajnálták azt a 80 millió eurót szerződtetésére, mivel ennél jóval többet zsebelnek be, csupán azért, mert Messi a csapat tagja. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Marc Armstrong, a PSG szponzorációs igazgatója pedig már előrejelzésében is borzasztóan pozitív volt, ugyanis közölte, hogy a 2021-es bevételeik 10 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest. Míg 2020-ban a klub 235 millió eurót zsebelt be a kereskedelmi bevételekből, a 2021-es számok még ennél is komolyabbak – írja a Marca.

Mióta Messi átigazolt a PSG-hez, összesen nyolc új szponzor jelentkezett be a klubnál, ráadásul olyan vállalatok, mint a DIOR, vagy éppen a crypto.com. De ott van még a Nike, mely legalább 2032-ig biztosítja a csapat szerelését, évi 75 millió euróért, de a Coca-Cola is hosszabbított a PSG-vel, így 2024-ig garantált az együttműködés.

Messi érkezése óta a PSG közösségi média követői is megszaporodtak, ugyanis 15 millió új követőre tettek szert, de a Ligue 1 közvetítési jogai is fognak még pénzt hozni a konyhára. Szakértők szerint a játékos csupán személyével alsó hangon közel 30-40 százalékos többletbevételhez juttatta a klubot.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.