Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Hatalmas tűzvész pusztított New Jersey-ben egy vegyi üzemben (videó)

New Jersey lakosságának egy része pánikba esett, miután hatalmas lángokra lettek figyelmesek, ami egy közeli vegyi üzemben csaptak fel.

Fotó: Unsplash/Fabian Jones
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

A hatalmas tűzeset miatt a környékbeli lakosokat felszólították, hogy maradjanak otthon és csukják be ablakokat. Az üzem egyik létesítményében a hírek szerint jelentős klórkészletet tároltak, ami így a levegőbe juthatott.

Annak ellenére, hogy a hatóságok egyértelmű figyelmeztetést adtak ki, tömegek lepték el az utcákat, még kisgyereket is lehetett látni odakint, akik a lángokat figyelték. A tűzvész miatt elrendelték a közeli házak evakuálását, a legmagasabb riasztási szint mellett dolgoztak a tűzoltók.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mekkora mennyiségű veszélyes anyagról van szó, de ez akár 100 ezer kiló is lehet, amiről a CBS tett jelentést. Később a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, és azokat távol tartani a klórüzem főépületétől.

Észak-Korea két rakétát lőtt ki a vasúthálózatáról, nem állnak le

A tűz oka nem ismert, és amíg a legapróbb láng nem alszik ki, nem tudják teljes mértékben megvizsgálni a területet. A szél miatt a levegőbe került veszélyes anyagok akár a New York-i Staten Islandig is eljuthatnak, erről is figyelmeztetést adtak ki a hatóságok.

Mint arról az RT is beszámolt, a klórgáz halálos is lehet, az első világháborúban vegyi fegyverként használták. A tünetek közé tartozik a légzési nehézség, hányás, hólyagok a bőrfelületen, homályos látás, valamint égő érzés az orrban, a szájban és a szemekben.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.