Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

A magyarok közül sokan leülnének beszélgetni a főnökükkel, mielőtt kilépnek

Az „exit interjú” fogalmáról kevesen hallottak még a magyar dolgozók körében, viszont többen jelezték, hogy szívesen leülnének beszélgetni a főnökükkel, mielőtt kilépnek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Amy Hirschi
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Profession felmérése alapján a kilépőbeszélgetés nem számít gyakorinak a hazai cégek körében, mivel a magyar munkavállalók alig negyede hallott az exit interjúról, itt is leginkább a szellemi munkaköröket betöltőknél és az üzleti szférában dolgozóknál magas az arány. Az említett körön belül csak minden harmadik dolgozó vett részt ilyen beszélgetésen.

A megvalósult exit interjúk majdnem kétharmada eredményesen zajlott, mivel az érintettek pozitív élményként élték meg a beszélgetést távozásuk előtt, itt pedig meg tudták osztani vezetőikkel a gondolataikat. Egyedül 11 százalékuk érezte úgy, hogy nem segített ez a beszélgetés és semmi érdemleges nem hangzott el alatta – írta a Napi.

Akik még nem vettek részt exit interjún, 40 százalékuk jelezte, hogy szívesen részt venne rajta, mert szívesen megosztanák munkahelyváltásuk okát vagy a cégek részéről meghallgatnák a visszajelzést, miért akarnak megválni tőlük.

Orbán Viktor élőben reagált a baloldal kritikájára az élelmiszerárstop kapcsán

15 százalékuk pedig elutasítaná ezt a lehetőséget, mert úgy érzik, nem kapnának őszinte visszajelzést vagy kellemetlen lenne a szituáció, 24 százalékuk pedig azt gondolja, nem mondhatná el az őszinte véleményét, mert akár negatív vonzata is lehetne számukra.

A munkavállalók többsége, méghozzá 65 százaléka, azonban úgy nyilatkozott, hogy a fenntartásaik ellenére mégis őszintén megoszthatná tapasztalatait a vezetőivel, ezért szívesen élne a lehetőséggel, ha felkínálnák számára.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.