Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Érdekes dizájnelemek szivárogtak ki az Android 13 operációs rendszerről

Az Android 12 szerves részét képező Material You nevű dinamikus témafunkciót forradalmasíthatják az operációs rendszer 13-as verziójában.

Google
Mobil

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Google az Android 13-ban jelentősen kibővíti a Material You színrendszerét, már ha hihetünk az Ars Technica által bennfentes iparági forrásoktól begyűjtött információknak, melyek alapján a júzerek szabad kezet kapnak majd a testreszabás során.

Képernyőfotók is kiszivárogtak az újdonságról, amelyeken négy különböző témát mutattak be (Tonal Spot, Vibrant, Expressive és Spritz), amiket tetszés szerint módosíthatunk, a változtatásokat pedig egy algoritmus végzi. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Szinte biztos, hogy csupán mintaképek szerepelnek a fotókon, bár hozzá kell tenni, hogy egyik színopció sem tér el drámaian egymástól, ami arra utalhat, hogy csiszolhatnak még a funkción, és csak egy pre-alfa verzióról lehet szó.

Forrás Ars Technica

Az Android 12 színrendszerének egyik kellemetlen „mellékhatása”, hogy szinte minden háttérkép pasztellszínű akcentust eredményez, és általában a legtöbb háttérképből nem lehet erősebb akcentusszíneket kihozni.

Ezen javíthatnak a legújabb operációs rendszerben, melynek megjelenését valamikor ősz környékére prognosztizálják, ám a debütálás korántsem lesz problémamentes, hiszen első körben az éppen aktuális szoftvert kellene kijavítaniuk, ami hemzseg a bugoktól és hibáktól, nem beszélve optimalizálatlanságáról.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.