Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,01 Ft
Euró
390,56 Ft
Font
457,19 Ft
Bitcoin
57,181 $

Folytatódik a csengeri örökösnő pere, ellentmondásos a tanúk vallomása

Kósa Lajos fideszes politikus neve is előkerült a meghallgatás során.

Fotó: Kósa Lajos, a térség fideszes országgyûlési képviselõje, Debrecen volt polgármestere beszédet mond a debreceni könyvnyomtatás megkezdésének 460. évfordulóján rendezett ünnepségen Debrecenben, a Kölcsey Központban 2021. október 28-án. MTI/Vajda János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Csütörtök délelőtt folytatódott a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária büntetőügye, amelynek során a nő többször is kifakadt, amiért szerinte sem a hatóságok, sem a magyar társadalom nem hisz neki. Több tanú is meghallgatásra került, vallomásaik azonban helyenként homályosnak bizonyultak, vagy nem egyeztek a Mária által elmondottakkal.

Az első tanú állítása szerint soha nem találkozott az asszonnyal, de feltétel nélkül bízott barátjában, ezzel magyarázta, hogy cége pénzt utalt az asszonynak. Többször is heves vita alakult ki az ügyvéd és tanú között, mert utóbbi sok mindet elfelejtett a korábbi vallomásaihoz képest. Soron kívül Szigorított a kormány a testnevelés óra alóli felmentéseken

A meghallgatás során egy kölcsönszerződés is a középpontba került, amely alapján a tanú tízmillós nagyságrendű összeget követel az örököstől, a nő azonban azt állítja, a dokumentumot nem írta alá ilyen formában, és sosem járt a településen, ahol elvileg az irat keletkezett – számolt be a Blikk.

A második tanú is vállalkozó volt, és ugyancsak azt állította, többször is pénzt adott Máriának. Ő már emlékezett arra is, hogy Kósa Lajos neve is felmerült, a nő ugyanis felajánlotta, hogy bemutatja neki a tanút. Egy különös „biztosítékot” is említett a vállalkozó, az örökösnő ugyanis megadta e-mail fiókjának jelszavát, hogy meg tudja nézni a levelezését.

A tanú állítása szerint nem csak az asszonynak, hanem fiának és lányának is adott pénzt, de nem tudta, mekkora összeget. Az ügyvéd szerint ugyanakkor szokatlan, hogy a vállalkozó állítása szerint csupán másodszor találkozott a nővel, mégis adott neki hétmillió forintot elismervény nélkül.

A vádlott tagadta, hogy kölcsönt kért volna, és azt mondta, a hétmillió forinttal csak „megköszönt egy-két dolgot”. Mária szerint a szerződés is hamisítvány, vagy egyike azon dokumentumoknak, amelyeket a tanú aláíratott vele, ő pedig el sem olvasta.

Azt mondta Kósa Lajos, írjam alá nyugodtan, ebből nem lesz semmi probléma, kell a könyveléshez, és úgyis jön a pénz a hagyatékomból és abból rendezni fogom

– mondta az asszony.

A nő azt is megjegyezte, hetente akár 30-szor is kereste őt Kósa az SMS-eket is beleszámítva. A csengeri örökösnő több történetet is mesélt, és még a miniszterelnök néhány rokonáról is említést tett. A tárgyalás végén még szót kért, hogy elmondja, előkerülhetnek még olyan papírok, amiket aláírt, és bármikor felhasználhatják ellene.